3F Superligaen

FCK-midt gik fra Esbjerg til Manchester City på fem måneder: Livet kan ændre sig på sekunder

Fra New Zealands klippede kyst til buldrende tribuner i Parken. Marko Stamenic' karriere har med lynfart taget et trin op.

Marko Stamenic mener at FCK er blevet bedre efter Jacob Neestrup har taget over som cheftræner
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Marko Stamenic er født og opvokset på sydspidsen af New Zealands nordø i Wellington-området.

Her fik han sin fodboldopdragelse, inden fodboldrejsen gik til den anden ende af verden med skiftet fra Western Suburbs FC til F.C. Københavns ungdomsafdeling i 2020.

Siden fik Daniel Agger og HB Køge lov til at leje midtbanespilleren for sæsonen 2021/2022, inden Stamenic for alvor har bidt sig fast i seniortruppen hos FCK i indeværende sæson.

Modstanderne har således skiftet navn fra Esbjerg, Vendsyssel og Hobro til Sevilla, Dortmund og Manchester City på få måneder. FCK-midten ser tilbage på det seneste år, der på mange måder har været specielt.

– Fodbold fungerer på en mærkelig måde. Det kan virkelig ændre dit liv på sekunder, måneder eller år. Når jeg ser tilbage på det seneste år, så er det gået stærkt, og tingene har ændret sig, siger newzealænderen og fortsætter.

FCK-midt ser fremgang: Her er vi blevet bedre med Neestrup

– Jeg er virkelig taknemmelig for de muligheder, som jeg har fået. Jeg håber bare på fortsat at kunne udvikle mit spil og blive en stor del af denne klub, siger Stamenic til campo.dk.

Har du, hvad der skal til for at blive det?

– Ja, det mener jeg, at jeg har, lyder vurderingen fra Stamenic.

Stamenic får muligheden for at opleve noget nostalgi onsdag i et besøg på Hobro’s DS Arena. Denne gang er det dog som spiller i F.C. København, når Neestrups tropper spiller pokalkamp mod nordjyderne.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P