VM 2022

5 min læsningMikkel Damsgaard om sygdomsforløb: Jeg tænkte bare på at kunne gå ordentligt igen

Den danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard oplevede sidste år at blive alvorligt syg med leddegigt. Et forløb, der kostede adskillige måneder væk fra fodbolden, og hvor danskeren hurtigt prioriterede anderledes end normalt.

5 min læsning
Brentfords danske landsholdsspiller Mikkel Damsgaard fortæller i et interview med campo.dk, at han slet ikke tænkte på fodbold under sin sygdom
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2022

I op mod et halvt år var Mikkel Damsgaard syg og væk fra fodbolden.

Det startede alt sammen for et år siden, hvor en slem infektion ramte midtbanespillerens knæ, som efterfølgende hævede alvorligt op. Den 21-årige dansker blev dengang indlagt på et italiensk hospital, og med et var hverdagen fyldt med alt andet end taktik og den ugentlige fokus på ‘de tre point’.

Træningsbanen blev byttet ud med en hospitalsgang og træneren erstattet af en læge.

– Det var selvfølgelig rigtig hårdt, og der var en masse uvidenhed omkring det hele. I en lang periode vidste jeg heller ikke, hvad jeg skulle gøre, siger Mikkel Damsgaard i et længere interview med campo.dk.

Jeg tænkte bare på at kunne gå ordentligt igen og have det godt igen.

– Mikkel Damsgaard til campo.dk

Forud for Mikkel Damsgaards skadesforløb forlod han banen i første halvleg i Parken i en landskamp mod Østrig den 12. oktober sidste år, og selvom landsholdet var i fuld gang med VM-kvalifikationen, og den teknisk stærke midtbanespiller nød stor succes på bagkant af mange gode præstationer ved EM, blev fodbolden i ugerne efter udskiftningen sekundært.

– For at være helt ærlig, tænkte jeg ikke så meget på at komme tilbage til fodbold. Jeg tænkte bare på at kunne gå ordentligt igen og have det godt igen. Og så selvfølgelig, da jeg fik det godt igen, så begynder man ligesom at tænke på at.. ‘ååhh shit’… nu savner jeg meget fodbolden.

–  Jeg nåede ikke rigtig at blive bange for, at jeg aldrig skulle spille igen. Der var jo ikke rigtig noget, man kunne gøre. Så det er jo bare om at vente og være tålmodig og håbe på, at lægerne kan finde ud af, hvad der er galt og lave den rigtige behandling, som de så også gjorde, siger Mikkel Damsgaard.

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller er nu for alvor tilbage i omdrejninger. Tilbage på landsholdet og i fuld sving på træningsbanen i Premier League-klubben Brenford FC, hvor campo.dk møder ham.

Forholdene er små i Brentford – men potentialet er stort. Derfor passer Mikkel Damsgaard også perfekt ind hos Thomas Frank og ‘bierne’ fra London.

Men selvom den 1,80 meter høje fodboldspiller er i fuld gang med at genetablere karrieren og jagte succes i Premier League, er tiden i Italien hos Sampdoria ikke pakket væk.

Mikkel Damsgaard har ikke glemt, hvordan klubben fra Genoa håndterede danskerens mange måneder udenfor banen.

–  De hjalp os med alt, og de gav masser af frihed og lod mig komme til Danmark og genoptræne, fordi de også vidste, det ikke havde været en sjov periode, og det var måske dejligt at komme til Danmark.

– De var perfekte og havde meget forståelse for, hvilken situation jeg var i. Og at det måske ikke er det fedeste at være i Italien på et hospital, når du ikke rigtig snakker italiensk. I hvert fald ikke læge-italiensk. Så de forstod godt, at jeg rigtig gerne ville hjem og hjem til familien. De var rigtig forstående og rigtig gode til at hjælpe med det hele.

Siden skiftet til Premier League er Mikkel Damsgaard begyndt at få regelmæssig spilletid igen. På landsholdet startede Mikkel Damsgaard Nations League-kampen mod Frankrig hjemme i Parken, og selvom det ikke er blevet til fuld spilletid i Premier League endnu, så er VM-formen og en almindelig hverdag så småt tilbage.

Mikkel Damsgaard afslører: Har en svaghed for Manchester United og disse to spillere

DU KAN DOWNLOADE CAMPO.DK’S APP OG FÅ ALLE DINE FODBOLDNYHEDER PÅ MOBILEN.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer