VM 2022

2 min læsningFCM forklarer: Aldrig set så voldsparate fans før

Europa League-kampen mellem FC Midtjylland og hollandske Feyenood blev i voldsom grad skæmmet af uroligheder blandt de mange tilrejsende fans fra Holland.

2 min læsning
Feyenoord-fans havde tiltvunget sig adgang til flere af FC MIdtjyllands fanafsnit til europa League-opgøret mellem de to hold.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

De skulle have været 700, men der var nærmere 2000.

Feyenoord-fansene var mødt talstærkt op til torsdagens Europa League-opgør på MCH Arena mellem Rotterdam-klubben og FC Midtjylland.

Formentlig lidt FOR talstærkt, for selvom de i FC Midtjylland godt var klar over, at der var flere hollandske fans i byen, end der var plads til i udebaneafsnittet, så lod mange af dem til at have plan om at komme til fodboldkamp torsdag aften.

– Jeg ved, at der var flere hollændere, end der var solgt billetter, men vi havde en forventning om, at de ville blive på barer inde i byen. Vi har garderet os så meget som overhovedet muligt, siger Preben Rokkjær, der er marketings- og supportdirektør i FC Midtjylland, ifølge TV2.

– Det, vi ikke havde forberedt os på, var, at der var en stor mængde voldsparate hollændere på vores stadion, lyder det videre fra Preben Rokkjær.

FCM og Gustav Isaksen VAR der også – ulvene leverede comeback mod Feyenoord

Flere end 700 hollandske fans havde skaffet sig billet til det eftertragtede opgør på MCH Arena, og det er den særligt én grund til.

– Hollænderne har fået fat i dem ved at få fat i en dansker, som har købt billetten for dem. Det har været svært at gardere sig imod, lyder det fra marketingsdirektøren.

Det var dog langt fra alle hollændere, der enten på ærlig eller semi-ærlig vis havde erhvervet sig billet til kampen mod FC Midtjylland.

Slagsmål på FCM-tribune – hollændere er kommet ind til hjemmeholdets fans

– Der skete yderligere det, at de stormede flere indgange og kom ind på afsnittene på den måde, så vi havde ikke mulighed for at stoppe dem udenfor. Alt i alt havde vi forberedt os så godt, som vi overhovedet kunne, forklarer Thomas Rokkjær ifølge Tipsbladet.

– Lige meget hvad var det bare voldsomt, at et hold som Feyenoord kan komme til Danmark med deres udebanefans og opføre sig på den måde, lyder det afslutningsvis fra Thomas Rokkjær.

På banen endte kampen mere fredsommeligt, for efter at være kommet bagud 0-2 i første halvleg leverede FC Midtjylland i anden havleg et comeback og fik 2-2 og dermed ét point med fra kampen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer