VM 2022
Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

6 min læsningCampo mener: City er klodens bedste… og kedeligste hold

Manchester City er verdens bedste fodboldhold. Måske nogensinde? Det kan man i hvert fald (også) diskutere. Sjældent set suveræne er...

6 min læsning
Foto: Ritzau Scanpix / Reuters / Carl Recine
Avatar photo5. okt 2022, 06.46

Manchester City er verdens bedste fodboldhold. Måske nogensinde?

Det kan man i hvert fald (også) diskutere. Sjældent set suveræne er de lyseblå fra Etihad. Men de er også kedelige og stereotype. Okay, verdens kedeligste er de ikke. Men…

.. som en serie på Netflix, hvor sæsonerne vælter ud af dropdownmenuen, er de nu i Manchester City kommet til syvende sæson med Pep. Enkelte hovedrolleindehavere har forladt showet undervejs. Instruktøren er dog den samme. Plottet ligeså. Og producenten betaler stadig de bedste lønninger i branchen.

Men selvom alt nu er perfekt i City, er det også blevet hamrende forudsigeligt. At se Manchester City spille fodbold er som at gense en James Bond-film for femte eller sjette gang. Den ER jo god. Men du ved, hvad der kommer til at ske.

Personligt har jeg endnu ikke fundet det charmerende ved Erling Haaland

Endnu værre er det, at ‘City’ tilmed ser stort på den gode traditionelle berettermodel. Anslaget er der knapt nok. Optrapning, klimaks og al spænding er i hvert fald sorteret fra. Der er jo faktisk ikke noget point of no return.

Point of no return er, når dommeren fløjter kampen i gang… hvis man ellers holder med Manchester City.

Personligt har jeg endnu ikke fundet det charmerende ved Erling Haaland, men den 22-årige nordmand er uden tvivl verdens bedste fodboldspiller lige nu. Og det er imponerende, hvor fysisk overlegen han er, og hvor suveræn han er i feltet. Av hvor er han god. Er du klar over, han har scoret tre hattricks på blot otte kampe? Shit altså.

Kevin De Bruyne kan skabe en chance ud af to elastikker, et snørebånd og to stykker tape, og hans præcision i afleveringer samt blik for spillet er next level. Det er det virkeligt. Det er et helt andet niveau.

Ederson er suveræn i målet. Joao Cancelo er gennemført, uanset hvilken retning spillet går. Phil Foden kan blive stor som Lineker og Gazza. Jack is almost back, Pep Guardiola er et geni og meget mere.

Men jeg vil stadig hellere se Tottenham mod West Ham eller Arsenal mod Aston Villa. Eller en god FA Cup-kamp hvor Brentford rejser til Oldham og spiller på en økologisk og hærget grønsvær.

Fodboldfagligt er Manchester City-holdet sikkert et særligt fænomen, når de turnerer bolden i et par minutter for derefter at udspille sin modstander og kombinere bolden helt i mål.

Og måske nogen finder spænding i, hvordan de vinder. Og hvornår.

Trupnyt: FCK rejser til Champions League-braget mod Manchester City uden en række profiler

Jeg tager et afsnit af Game of Thrones. Hovedpersonen har lige fået kappet hovedet af. En ny skurk kommer flyvende på en drage.

Og måske Oldham får scoret først.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer