1 min læsningStortalent afviser det danske landshold

Ajax-stortalentet Kristian Hlynsson er født og har opholdt sig i Danmark. Derfor kan han vælge at stille op for det danske landshold. Men den unge islænding afviser ideen.

1 min læsning
Kristian Hlynsson vil ikke spille for Danmark
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

Det er set før.

Spillere, der vælger at stille op for et andet landshold end det, de har repræsenteret i ungdomslandskampe.

Det er også en mulighed for det islandske stortalent Kristian Hlynsson, som ifølge FIFA’s regler på området kan vælge at stille op for Danmark, da han er født i landet. Det afviser den 18-årige Ajax-spiller dog overfor fotbolti.net.

Artiklen fortsætter efter reklamen

Hlynsson er født i Odense og har opholdt sig de første af sine leveår i Danmark. Dermed har midtbanespilleren mulighed for at søge dansk statsborgerskab og grundet FIFA’s regler stille op for det danske landshold.

Stortalentet er først ‘låst’ til det islandske landshold, hvis han spiller tre betydende kampe for A-landsholdet, som han endnu ikke har været udtaget til. Han spiller på nuværende tidspunkt for det islandske U21-landshold.

Danmarks U21-drenge har formlen klar inden vigtig finalekamp

Hovedpersonen selv er ikke interesseret i at repræsentere Danmark på sigt, fortæller han.

– Jeg er islænding, og jeg vil spille for Island, siger Hlynsson til fotbolti.net.

Hlynsson spiller hovedsageligt for andetholdet Jong Ajax, men har fået spilletid for førsteholdet i to pokalkampe. Det var med en vis succes, da islændingen scorede ét mål i hver kamp. På det islandske U21-landshold har han spillet ni kampe med seks mål til følge.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer