2 min læsningFør Nations League-opgør: Danmark kæmper for mere end en førsteplads og Final4

Når Danmark i aften går på banen mod Kroatien og tre dage senere tager imod Frankrig, kæmper Hjulmads tropper om mere end bare førstepladsen i gruppen og en Final4-plads.

2 min læsning
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Danmark står i de kommende dage over for to store opgør mod henholdsvis Kroatien og Frankrig i Nations League.

Her skal de danske drenge forsøge at sikre sig førstepladsen i Nations League-gruppen og dermed en plads i den prestigefyldte Final4-turnering, som løber af stablen i juni 2023.

Men faktisk står der mere på spil for Kasper Hjulmands danske landshold.

Hjulmand: Disse spillere fra Superligaen kan komme med til VM

Danmark kan nemlig se frem til en gulerod, hvis holdet undgår at tabe de to forestående landskampe og ender som Nations League-gruppevindere. Det skriver Ekstra Bladet.

Sker det, vil danskerne blive topseedet, når der trækkes lod til EM-kvalifikationen den 9. oktober i Frankfurt. Dermed vil Kasper Hjulmands tropper undgå at skulle møde nogle af de stærkeste mandskaber i Europa, når de skal kæmpe om en plads til EM i 2024.

Samtidig vil det betyde, at Danmark kommer i en pulje bestående af fem hold i stedet for seks hold.

Danmark indtager i skrivende stund en topseedning til EM-kvalifikationen, og det er denne, de danske drenge skal forsøge at fastholde over de næste to kampe.

– De gode resultater hjælper os på den lange bane. Det er utrolig positivt for Danmark, hvis vi kan vinde vores gruppe. Vi havde også chancen for to år siden mod Belgien, men udnyttede den ikke, forklarer Kasper Hjulmand og fortsætter:

– Det er en positiv spiral, vi er havnet i, fordi alle de gode resultater hjælper os ikke bare nu, men også ud i fremtiden. Det vil også være en fordel for os, hvis vi havner i en EM-kval-gruppe med fem i stedet for seks hold.

Thomas Frank om landstrænerjob: Et spørgsmål om timing

Første slag om førstepladsen i Nations League-gruppen, en plads i Final4 og en topseedning til EM-kvalifikationen skal slås i aften, når Danmark på udebane møder Kroatien.

Kampen fløjtes op klokken 20:45 og kan følges på TV 2 og TV 2 PLAY.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer