3 min læsningEkspert kender selv turen: Han bliver en kæmpe gevinst for Brøndby

Nicolai Vallys tog denne sommer turen fra Silkeborg IF til Brøndby, og søndag var han tæt på at stjæle alle overskrifter, da han med både mål og assist debuterede på Brøndby Stadion. TV3 Sports ekspert, Jesper Thygesen, er dog ikke i tvivl: Vallys skal nok blive en kæmpe gevinst for Brøndby.

3 min læsning
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Nicolai Vallys skiftede denne sommer Silkeborg IF ud med Brøndby IF.

Samme tur tog Jens Martin Gammelby i sommeren 2018, men før ham skal vi næsten 25 år tilbage for at finde en spiller, der er skiftet fra Silkeborg til Brøndby.

Dengang var det Jesper Thygesen, der kom til den københavnske vestegn, og efter søndagens hjemmebanedebut på Brøndby Stadion er Thygesen ikke i tvivl om, at Brøndby får meget ud af nyindkøbet Nicolai Vallys, når først hans nye holdkammerater får øjnene op for ham.

– Det var sådan en dag, hvor Vallys havde mange muligheder. Vi så ham normalvis i Silkeborg meget dygtig med fødderne, det synes jeg altså ikke, at han var i dag. Når han lige får ro i systemet, så bliver han en kæmpe gevinst, for så begynder han også at få noget ud af de mange gode situationer, han bliver sat i, lyder det fra Jesper Thygesen.

Thygesen var langt fra overbevist af Vallys’ præstation søndag, men han lagde mærke til særligt én ting, som får ham til at tænke på 90’ernes helt store Brøndby-ikon.

– [Vallys havde] Dårlige førsteberøringer, dårlige afslutninger, dårlige valg i det hele taget. Men prøv lige at se de her løb, han kommer med; power-løb. De skal bare lære at ramme ham, for det er jo ikke set siden [Kim] Vilfort med de power-løb ved bagerste stolpe, og der skal de simpelthen have lært at ramme ham lige i skoene, lyder det fra Jesper Thygesen.

Nicolai Vallys efter hjemmebanedebut: Jeg mærkede en kæmpe opbakning

Jesper Thygesen nåede i alt at spille 35 kampe for Brøndby med syv mål til følge, og han kan godt huske, hvordan det var at skifte til klubben fra Silkeborg.

– Der var over 20.000 hver gang dengang, det var intimiderende at komme fra Silkeborg. Man kan synes, at der er pres på i Silkeborg, men nej det er der overhovedet ikke, der er pres på herinde (på Brøndby Stadion, red.). Der skal man gerne lige have fansene med, og så er der spillet 50 sekunder, og så laver han (Nicolia Vallys, red.) guddødeme en flot asssist, lyder det med et grin fra Thygesen med henvisning til den drømmestart, som Brøndby fik i kampen mod en anden af Thygesens tidligere klubber – Randers FC.

Du kan se højdepunkter og dermed også mål og assist af Nicolai Vallys her:

Highlights: Vallys-scoring og assist ikke nok for Brøndby i overtidsdrama

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer