3 min læsningTo debutscoringer: Liverpool henter sæsonens første titel

Liverpool sejrede lørdag i sæsonens første officielle kamp, hvor modstanderen var de forsvarende engelske mestre, Manchester City.

3 min læsning
Darwin Nunez, Liverpool, Erling Haaland, Manchester City, Alvarez, Community Shield.
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Fodboldfans verden over venter i spænding på, at sæsonen i England bliver skudt i gang igen.

Lørdag aften fik man så lov til at få sig en smagsprøve, da Liverpool og Manchester City tørnede sammen i den traditionelle Community Shield, der som altid er en kamp mellem vinderen af FA Cup og Premier League. Her trak Jürgen Klopps tropper sig sejrrigt ud af opgøret med 3-1.

Liverpool bragte sig i front efter 21 minutter, da Trent Alexander-Arnolds skud fra distancen snittede City-stopperen Nathan Akés hoved, og derefter lige akkurat strøg over Edersons udstrakte krop i City-målet.

Resten af første halvleg bød på en jævnbyrdig affære, inden de to mandskaber gik til pause ved stillingen 1-0.

Efter pausen var det Manchester City, der kom bedst ud på banen.

Til trods for enorm opmærksomhed og store forventninger til nyindkøbte Erling Haaland, var det i stedet Julian Alvarez, der efter et VAR-tjek kunne notere sig for sin første officielle scoring i City-trøjen efter 70 minutter. Her fik han prikket bolden i mål efter Phil Foden først havde brændt og dernæst vristet bolden ud af hænderne på Adrian i Liverpool-målet.

Efter udligningen fik Liverpool spillet sig ind i kampen igen, og med 80 minutter spillet var det Liverpools nye angriber, Darwin Nunez, der kom i fokus. Her headede han bolden ind på Ruben Dias’ hånd i City-feltet, og efter endnu et VAR-tjek var det dommerens skøn, at City-stopperens hånd var i en unaturlig position. Mohammed Salah tog sig sikkert af straffesparket to minutter senere.

Holdkammerat nyder at spille med Eriksen: Ham kommer I til at se mere til

I dommerens tillægstid var Darwin Nunez endnu en gang impliceret i et mål, denne gang som målscorer. Her fandt Mohammed Salah frem til Andy Robertson ved bagerste stolpe, inden den løbestærke back headede den på tværs til en fremadstormende Darwin Nunez, der kastede sig frygtløst ind i bolden og headede den i kassen til kampens resultat, 3-1 til Liverpool.

I kampens absolut døende sekunder havde Erling Haaland muligheden for at reducere, men meget ulig den norske målmaskine endte han med at skyde bolden på overliggeren, hvorefter den røg ud til målspark. Det var ellers en chance af de helt, helt store tæt under mål.

Også i første halvleg havde den norske stjerne muligheden for at få prikket hul på bylden og notere sig for sit første officielle mål i City-trøjen, men heller ikke her lykkedes det. De chancer var dog ikke nær så store som den førnævnte.

Guardiola forud for Liverpool: Haaland har lidt smerter

Dermed er Liverpool blevet et trofæ rigere allerede, og de to giganter kan nu se frem til at tage hul på Premier League om en uge.

Her gæster Liverpool oprykkerne fra Fulham lørdag den 6. august, mens Manchester City skal en tur til London søndag den 7. august, hvor West Ham venter.

Timeline

Notifications

Notifikationer