Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

4 min læsningCampo mener: Manglende udvikling hos træneren – og klubben!

Det er efterhånden en del trænerfyringer, jeg har læst igennem i officielle pressemeddelelser eller lyttet igennem på pressemøder i de...

4 min læsning
Claus Steinlein skal have gang i mobiltelefonen i august måned
Foto: Ritzau Scanpixi
28. jul 2022, 15.35

Det er efterhånden en del trænerfyringer, jeg har læst igennem i officielle pressemeddelelser eller lyttet igennem på pressemøder i de +20 år jeg har været fodbold-journalist.

Og sjældent har jeg oplevet, at den egentlig grund bag fyringen kommunikeres klart og tydeligt ud. Det pakkes som regel ind.

Resultaterne kan selvfølgelig være så ringe, at de alene koster en hårdtarbejdende træner jobbet, og et så profileret job vil altid stå for skud, hvis først der begynder at være ‘snak i krogene’.

Bo Henriksen var en presset mand efter den usikre og dårlige indledning på sæsonen, og alene af den årsag kan fyringen jo godt forsvares i en så ambitiøs klub.

Beslutningen må jo også have været undervejs i noget tid, skulle man tro, eftersom klubben valgte at fyre Bo Henriksen i lufthavnen få timer efter kampen på udebane mod Larnaca, hvor +50 millioner danske kroner var blevet sikret med videre avancement i CL-kval’en og et sikret Europa League-gruppespil.

FC Midtjylland ledelse må også kigge indad.

Og vi må forstå på klubbens pressemeddelese, at Bo Henriksen ikke har levet op til Smartodds-rating i FC Midtjylland og ej heller har formået at udvikle klubbens spillestil og udtryk.

Hvis jeg en dag bliver fyret for ikke at leve op til noget Smartodds-rating, så vil jeg godt nok være ked af det.

Anyways, spillet og (det manglende) udtryk i de første kampe i denne sæson har uden tvivl været jammerligt og ideforladt og må have vægtet tungest.

Klasseforskellen var i hvert fald tydelig, da FCM tog imod Kent Nielsen og Silkeborg IF i anden spillerunde af den nye sæson og tabte 3-1. Udspillet på hjemmebane i anden halvleg.

Forleden – kort før Bo Henriksens fyring – læste jeg klubbens sportschef understrege igen, at FC Midtjylland skal være en top 50 klub i Europa.

Det er dejlig ambitiøst, og det er slet ikke sikkert, Bo Henriksens var klar til løfte den opgave – men det er den nuværende spillertrup heller ikke!

FC Midtjyllands ledelse må også kigge indad.

Klubben har hentet en top-profileret og dyrt betalt tidligere landsholdsspiller hjem i form af Pione Sisto – en spiller klubben to gange har smidt af holdet for at være uprofessionel, for så hver gang at gribe til forsoning og give det nok en chance mere. Er han god nok, eller er han ikke god nok? Svaret blafrer stadig i den vestjyske vind.

Klubben hentede i vinter den dengang 37-årig Vagner Love til truppen, hvilket vel ikke ligefrem flyttede noget, og heller ikke den yngre brasilianer Marrony kan kaldes andet end et flop.

Er det den nuværende spillertrup, der skal løfte FC Midtjylland ind i top 50 i Europa, så er jeg spændt på at se, hvilken træner, der klarer den opgave.

Erik Sviatchenko, Evander og Anders Dreyer kan jeg se spille for en top 50 klub i Europa… og MÅSKE Gustav Isaksen samt Junior Brumado (hvis brasilianeren ellers rammer sin absolutte topform).

Men hvem ellers? Har man en stærk nok trup til at konkurrere om det, man gerne vil? Har FCM niveau nok på målmandsposten? Har man den centrale midtbane, der kan dominere sig ind i den europæiske elite eller sågar til det danske mesterskab? Hvem skal score målene… udover Anders Dreyer?

Fyringen af Bo Henriksens kan sagtens forsvares, og det lugter jo langt væk af, at troen på tingene også var gledet en smule ud af omklædningsrummet.

Jeg glæder mig bare til at se, hvordan Claus Steinlein og Svend Graversen agerer i løbet af august måneds transfervindue.

For hvis den nuværende trup skal løfte klubben ind i top 50 på UEFA’s klubrangliste (UEFA Club coefficients, red.), skal den forstærkes.

Det er Rennes, Celtic, PSV Eindhoven, Lille, Besiktas og Galatasaray, ulvene skal forbi først. Større dyr i større skove.

Timeline

Notifications

Notifikationer