2 min læsningOfficielt: Valverde lander første trænerjob siden Barca

Ernesto Valverde genoptager trænerkarrieren i er særdeles velkendt klub, efter han i 2020 blev fyret i FC Barcelona.

2 min læsning
Ernesto Valverde, Athletic Club, Athletic Bilbao, Athletic.
Foto: Alessandro Garofalo/Reuters/Ritzau Scanpix

58-årige Ernesto Valverde nåede at vinde det spanske mesterskab to gange i sin tid i FC Barcelona, og derudover en enkelt triumf i den spanske pokalturnering.

Alligevel blev han fyret efter to og et halvt år i spidsen for den catalanske storklub tilbage i begyndelsen af 2020.

Efter to og et halvt år uden trænergerningen, er Ernest Valverde fremover at finde langs sidelinjen endnu en gang. Således bekræfter Athletic Club, eller Athletic Bilbao, at man har ansat den forhenværende Barca-træner.

Ansættelsen kommer ikke som den store overraskelse, da Jon Uriarte for nyligt vandt præsidentvalget i klubben. Den nyvalgte klubpræsident havde under sin valgkamp givet et valgløfte om, at han ville hente Ernesto Valverde til klubben, hvis han vandt – og det er nu sket.

Det er langt fra første gang, at Valverde stifter bekendtskab med den spanske klub. Tværtimod.

Valverde var således også cheftræner i Athletic fra 2003 til 2005, inden han igen tog over i 2013, hvor han endte med at sidde der frem til sommeren 2017, hvorefter han blev hentet til FC Barcelona.

Se listen: Disse managers har brugt flest penge på spillere

Athletic Bilbao er én ud af de fire klubber fra den bedste spanske række, hvor det er medlemmerne, der ejer klubben – og altså ikke investorer.
Udover Bilbao tæller listen også Real Madrid, FC Barcelona og Osasuna.

Derudover er Athletic Bilbao den eneste klub udover FC Barcelona og Real Madrid, der aldrig har været rykket ned fra den bedste spanske række. Klubben er desuden også kendt for sin spillerpolitik, hvor man kun gør brug af spillere fra Baskerlandet.

Timeline

Notifications

Notifikationer