2 min læsningSå er der trukket lod: Se det danske U21-landsholds modstander i EM-playoff

Det danske U21-landshold har fået sat navn på den kommende modstander i jagten på en plads ved næste års U21 EM-slutrunde.

2 min læsning
Det danske U21-landshold, U21 EM, Danmark-Kroatien.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det danske A-landshold har det med at møde de samme modstandere i officielle kampe for tiden.

Ved VM 2018 var man således i pulje med både Australien og Frankrig, ligesom tilfældet er det ved dette års VM. Ved samme slutrunde røg man ud til Kroatien efter en vaskeægte neglebidder af ottendedelsfinale.

Derudover der selvfølgelig også Nations League, hvor Danmark er kommet i gruppe med – ja, gæt engang – Frankrig og Kroatien.

Nu har det danske U21-landshold så trukket sin kommende modstander til de to afgørende playoff-kampe om at komme med til næste års U21 EM, og også her tørner Danmark og Kroatien sammen. Det oplyser DBU på Twitter.

Selvom det danske A-landshold har braget sammen med Kroatien en del gange de senere år, er det ikke tilfældet for U21-landsholdet. Her er det således blot fjerde gang i historien, at de to nationers U21-landshold tørner sammen.

A-landsholdet og U21-landsholdet har dog det tilfældes, at man har det svært mod Kroatien. Mens A-landsholdet som nævnt blev slået ud af Modric & co. ved VM 2018, og senest tabte 0-1 hjemme i Parken den 10. juni, har U21-landsholdet en statistik på to nederlag og én sejr mod kroaterne. Senest de to ungdomslandshold mødte hinanden var i 2019, hvor Danmark tabte med 1-0.

Medie: Brentford lægger stort millionbud på dansk landsholdsspiller

Det danske U21-landshold sluttede som to’er i sin pulje i EM-kvalifikationen bag Belgien på førstepladsen.

Kroatien sluttede ligeledes som to’er i sin pulje bag Norge.

De to afgørende playoff-kampe bliver spillet den 19. september i Kroatien og den 27. september på Vejle Stadion. Vinderen kvalificerer sig til EM.

U21 EM-slutrunden bliver afviklet fra den 21. juni og frem til den 8. juli næste år.

Timeline

Notifications

Notifikationer