3 min læsningAGF er Uwe Röslers tiende klub: Drømmer om at være her i lang tid

Uwe Rösler har været vidt omkring, men opholdene har sjældent varet særlig længe - det drømmer han dog om at lave om på i AGF.

3 min læsning
Uwe Rösler, Brentford, AGF, agf ny cheftræner, agf nyt stadion.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Uwe Rösler har med stillingen som cheftræner i AGF nu stået i spidsen for ti forskellige klubber, siden han i 2004 påbegyndte trænergerningen. Det endda med sammenlagt tre-fire års pause mellem de forskellige trænerjobs.

Med lidt mindre end tre år, er norske Viking FK den klub, hvor han har siddet længst tid på posten, tæt efterfulgt af Brentford med to og et halvt år. Omvendt blev det til mindre end et halvt år i både norske Molde og engelske Leeds.

Adspurgt om, hvad forklaring på de mange men relativt korte ophold mon dog kan være, lyder svaret:

– Når man kigger på mit CV, så har jeg forbedret alle de hold, jeg har været hos – med undtagelse af Leeds, siger Uwe Rösler til campo.dk og uddyber:

– Nogle gange fik jeg mere tid, fordi der var en langsigtet plan, ligesom det var tilfældet i Brentford.

– Jeg forlod – eller, jeg blev købt – ud af min kontrakt (i Brentford, red.), fordi jeg ville vende tilbage til Manchester af familiemæssige årsager. Jeg elskede det virkelig der.

– Nogle gange var jeg offer for vores egen succes, eksempelvis i Fleetwood. Vi var i den bedste position, klubben nogensinde havde været i, hvorefter de solgte seks spillere. Efterfølgende havde vi et problem, for vi kunne ikke erstatte dem, siger han med et smil.

Uwe Rösler konkluderer, at det ofte er forskellige scenarier, der fører til en fyreseddel eller et klubskifte. Derudover gør han opmærksom på, at den forventede “levetid” for en træner i europæisk fodbold er på 1,2 eller 1,3 år.

I AGF dømmer han dog om mere end den gennemsnitlige levetid for en træner. Faktisk drømmer han om, at AGF skal være den klub, han kommer til at have stået i spidsen for længst tid i karrieren.

– Jeg har set planerne for det nye stadion, hvor planen er, at det står færdigt i 2026. Der vil jeg stadig gerne være træner. Det er mit mål, og det ville være en stor præstation, for det ville betyde, at vi har haft en god og succesfuld tid. Det er dét, jeg stiler efter.

AGF-træner om transfers: Vi arbejder på ting

Om det er for ambitiøs en målsætning, må tiden vise. AGF er dog et godt bud på en klub, hvor han kan få lov til at være i lang tid. Således var klubbens forrige cheftræner, David Nielsen, den længstsiddende cheftræner i Superligaen med lidt mere end fire og et halvt år, da han og AGF kort før sæsonafslutning blev enige om at afbryde samarbejdet.

Uwe Rösler indleder i den kommende uge en hård træningslejr på Fredensvang, hvor det er konditionen, der er det primære fokusområde. Det kan du læse mere om HER.

Du kan se interviewet med Uwe Rösler i afspilleren øverst i artiklen.

Timeline

Notifications

Notifikationer