International Fodbold

Vilde ændringer på vej i hollandsk fodbold: Se de nye regler

Hollandsk fodbold vil forsøge sig med en række ændringer af spillets regler, der primært tilføres for at spilde mindre tid under kampene.

Nye regler fodbold, fodboldregler Holland.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Fodbold er en sport i konstant udvikling – en frase, man har hørt mange gange før, men sjældent har det været mere sandt end det, der er under opsejling i Holland lige nu.

Det hollandske fodboldforbund (KNVB) skriver således i en pressemeddelelse, at man vil indføre helt nye regler i verdens mest populære sportsgren.

Reglerne vil som udgangspunkt blive indført i den næstbedste række fra 2023 – og det vil utvivlsomt ændre slagets gang i kampene.

Det primære formål med regelændringerne er, at man vil forsøge at mindske mængden af spildt tid under kampene.

Se de nye regelændringer under reklamen.

Indkast kan sparkes ind:
Hvis bolden ryger ud over sidelinjen, kan man nu skyde eller drible bolden ind. Man er altså ikke tvunget til det klassiske indkast. Det samme gør sig gældende når bolden gives op og ved hjørnespark og målspark.

Drible ved frispark:
Ifølge det hollandske fodboldforbund, spildes omkring 11 procent af tiden under fodboldkampe ved frispark. For at mindske mængden af spildt tid, af respekt for både spillet og tilskuere/seere, bliver det tilladt at sparke bolden til sig selv ved frispark. Altså kan man fremover drible bolden i gang ved et frispark.

Tidsstraf:
Også ved tildeling af gule- og røde kort, bliver der spildt meget tid, og det gule kort bliver ifølge KNVB ofte taget for let på af spillerne. For at komme dette problem til livs, vil man indføre en tidsstraf på fem minutter i forbindelse med gult kort – ligesom vi kender det fra de lavere serierækker herhjemme i Danmark, hvor man ryger ud i ti minutter ved et gult kort. Dermed bliver det mindre lukrativt eksempelvist at trække tiden, hvis truslen om at ryge ud i fem minutter er til stede.

Ubegrænset antal udskiftninger – flydende:
Endnu en regel, der tilføres med henblik på at holde spillet i gang og bringe endnu mere tempo i kampene. Lige så mange udskiftninger som hjertet begærer. Derudover skal udskiftningerne foregå flydende, så spillet ikke bliver sat i stå.

Effektiv spilletid:
Et nærmest mytisk begreb, som de senere år er blevet taget op til debat i stigende grad. Ifølge KVNB, bliver der i en gennemsnitlig Champions League-kamp kun spillet lidt mindre end 60 minutters effektiv fodbold. Med de nye regler vil det hollandske fodboldforbund spille to halvlege af 30 minutter, og til gengæld bliver tiden så sat i stå ved de længere spilstop, der nu måtte forekomme.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P