VM 2026

VM-landshold går i strejke og aflyser landskamp

Det canadiske landshold er gået i strejke, og spillerne nægtede at stille op til kamp natten til mandag.

Canadas landshold strejker
Foto: Dan Hamilton/Usa Today Sports/Ritzau Scanpix

Det canadiske landshold er gået i strejke og stillede ikke op til landskampen mod Panama natten til mandag. Det resulterede i, at testkampen blev kampen aflyst.

Grunden til strejken har de canadiske spillere valgt at præcisere i et fælles brev, som du kan se længere nede i artiklen.

⚽️ ⚽️ DOWNLOAD CAMPO’s APP I APP STORE ELLER GOOGLE PLAY STORE OG FÅ VORES HISTORIER DIREKTE PÅ MOBILEN 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I brevet kritiserer spillerne blandt andet det nationale fodboldforbund for en forkert struktur vedrørende udbetalinger af VM-bonus samt ulige økonomiske vilkår for herre- og kvindelandsholdsspillere.

– På trods af den hidtil usete succes for både kvinde- og herrelandshold i 2021/22 har vi ikke set nogen ændringer. Hvor er udviklingen? hvor er pengene?, skriver det canadiske landshold i brevet, som er blevet delt på twitter af journalist Rick Westhead.

Canadas landshold undskylder også aflysningen overfor sine fans og Panama i brevet og afslutter med et håb om at finde en løsning på situationen inden den forestående testkamp fredag mod Curacao.

Canada VM-klar uden stjernen – Se hans rørende reaktion

Det strejkende canadiske herrelandshold er kvalificeret til VM for første gang siden 1986. Canada er i Gruppe F ved VM i Qatar sammen med Belgien, Marokko og Kroatien. Det er blot anden gang, at det nordamerikanske land skal med til VM. Canada spiller sin første kamp mod Belgien den 23. november.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P