VM 2022

2 min læsningCanada VM-klar uden stjernen – Se hans rørende reaktion

Det canadiske fodboldlandshold kvalificerede sig natten til mandag til den første VM-slutrunde siden 1986. Det gjorde de uden holdets største stjerne, Bayern Münchens Alphonso Davies, der livestreamede, mens holdkammeraterne sikrede VM-billetten.

2 min læsning
Alphonso Davies Bayern München Canada VM kvalifikation
Foto: Ibraheem Al Omari/Reuters/Ritzau Scanpix

I Canada har de to landsholdsspillere, der navnemæssigt er giganter i forhold til landsholdskammeraterne.

Lille-angriberen Jonathan David spillede hele Canadas kamp natten til mandag mod Jamaica, og han var derfor med til at fejre nationens første kvalifikation til en VM-slutrunde siden 1986.

Det var holdets absolut største stjerne, Bayern München forsvarsspilleren Alphonso Davies derimod ikke.

Canada er VM-klar for anden gang i historien

Den 21-årige canadier, der som følge af borgerkrigen i Liberia blev født i en flygtningelejr i Ghana, har døjet med betændelse i hjertemusklen, siden han i starten af januar blev smittet med coronavirus.

Den unge canadier er ved at komme sig over sygdommen, og har allerede været på græs på Bayern Münchens træningsbaner, og mandag kunne han så følge med, da hans største drøm gik i opfyldelse som følge af landsholdskammeraternes sejr over Jamaica.

– Jeg skal til VM. Vi skal til VM, man! Jeg kan ikke tro det. Jeg begynder at tude. Min drøm er gået i opfyldelse, lød det fra Davies, da han tydeligt berørt livestreamede fra afslutningen af kampen.

Indtil videre er det blevet til blevet til 30 canadiske landskampe og ti mål for Alphonso Davies, der senest var i aktion for ‘The Maple Leafs’ i midten af november. Han har således siddet over de seneste fem kampe, hvor det er blevet til sejre over Honduras, USA, El Salvador og Jamaica, mens holdet i fredags tabte 1-0 til Costa Rica.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer