Europæisk Fodbold

Verdens stærkeste fodboldspiller takker af

I en alder af 40 år, indstiller det 40-årige ikon karrieren på grund af sine dårlige knæ.

Adebayo Akinfenwa, The Beast, verdens stærkeste fodboldspiller.
Foto: Tony Obrien/Reuters/Ritzau Scanpix

Han er kendt som ‘verdens stærkeste fodboldspiller’, mens han kalder sig selv for ‘ The Beast’ – på holdkortet står der Adebayo Akinfenwa.

Nu er det dog slut for den 40-årige og over 100 kilo tunge angriber, fordi kroppen ikke længere kan følge med.

Dermed blev oprykningskampen mellem Wycombe og Sunderland den sidste professionelle fodboldkamp i karrieren for Adebayo Akinfenwa. Her måtte han og resten af Wycombe lørdag se sig slået med 0-2 af Sunderland, og han forlader dermed Wycombe til endnu en sæson i League One, den tredjebedste engelske række.

– Jeg ville ønske, at det var sluttet anderledes. Men Sunderland var det bedste hold på dagen, og det sker sommetider i fodbold, lyder det fra Akinfenwa til Sky Sports umiddelbart efter kampen.

Det er de færreste fodboldspillere, der med et se CV bestående af klubber som Wycombe, Wimbledon, Gillingham og Northampton Town går hen og bliver verdenskendte.

Adebayo Akinfenwa er dog heller ikke som de fleste, og han har gennem hele sin karriere skilt sig ud, da han langt fra er den typiske prototype på en fodboldspiller.

I et interview med The Guardian forud for karrierens sidste kamp mod Sunderland, fortalte han, at han stødte på mange udfordringer i jagten på at blive professionel fodboldspiller.

– Hovedet er en kraftfuld ting. Bare fordi folk siger noget, behøver det ikke at være sandt. Jeg blev fortalt, at jeg var for stor til at spille fodbold. Nu har jeg været i spillet i 22 år, sagde Akinfenwa.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Efter 22 år på seniorniveau, er karrieren altså slut for ‘verdens stærkeste fodboldspiller’. Den 40-årige angriber fortæller, at det i høj grad skyldes den nedslidte krop.

– Mine knæ har skreget i 15 måneder nu.

Akinfenwa skiftede i 2016 til Wycombe, hvor han nu seks år senere indstiller karrieren. Her står han noteret for over 200 kampe og 52 mål.

Den bomstærke angriber har også et bud på, hvad fremtiden kommer til at indeholde.

– Jeg har planer om at overtage verden.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P