International Fodbold

Historisk: Britisk fodboldspiller springer ud

For første gang siden 1990, er en britisk fodboldspiller sprunget ud som homoseksuel.

Jake Daniels, Blackpool,
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Jake Daniels er navnet på den unge englænder, der nu er den første aktive professionelle fodboldspiller i Storbritanien til at springe ud som homoseksuel siden 1990.

– Jeg fortalte det til min mor og min søster. Dagen efter scorede jeg fire mål, så det viser bare, hvor stor en byrde, det har været for mig. Det har været en kæmpe lettelse.

Således lyder indledningen i det interview, den 17-årige Blackpool-spiller Jake Daniels har givet til Sky Sports, hvori han fortæller åbent om, at han er homoseksuel – og nu springer ud i offentligheden.

– Nu er det rigtige tidspunkt at gøre det. Jeg føler, at jeg er klar til at fortælle folk min historie. Folk skal kende mit sande jeg.

– Jeg kan ikke rigtig sætte en dato på, men jeg var nok omkring fem eller seks år gammel, da det gik op for mig, at jeg var homoseksuel. Så det har været lang tid at gå rundt og leve på en løgn.

– I den alder tænker man ikke rigtig over, at fodbold og det at være homoseksuel ikke hører sammen. Man tænker bare, at en dag, når jeg er ældre, får jeg en kæreste (kvindelig, red.), og så ændrer jeg mig og alt er godt.

– Men som man bliver ældre indser man, at man ikke bare kan skifte (seksualitet, red.). Sådan virker det ikke.

Jake Daniels fortæller videre om, at han tidligere har haft flere kærester fra det modsatte køn. Noget han gjorde for at skjule sin egentlige seksualitet overfor sine kammerater.

Selv når folk spurgte ham i skolen, om han var sikker på, at han ikke var homoseksuel, lød svaret: “Nej, det er jeg ikke”.

Den 17-årige Blackpool-spiller har i løbet af året fået underskrevet en professionel kontrakt, scoret 30 mål og netop fået sin debut for førsteholdet i Championship. At springe ud var det eneste, han manglede at få gjort, fortæller han.

Beslutningen om at springe ud skyldes også, at han ønsker at hjælpe andre, der står i samme situation.

– Det med at være homoseksuel i den mandlige fodboldverden er stadig et tabu. Jeg tror, at det kan koges ned til, at mange fodboldspillere hellere vil kendes for at være maskuline. Og folk ser det at være homoseksuel som et tegn på svaghed – noget, der kan bruges mod dig på en fodboldbane.

– Jeg håber, at jeg ved at springe ud kan være en rollemodel og hjælpe andre med at gøre det samme – hvis de har lyst. Jeg er kun 17 år, men jeg er helt sikker på, at det er det her, jeg vil. Og hvis det at jeg springer ud får andre til at se på mig og føle, at de måske også kan gøre det, ville det være helt fantastisk.

DOWNLOAD campo.dk’s app og få vores nyheder direkte på din mobiltelefon. 👇🏼👇🏼

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Jake Daniels fortæller videre, at han er klar over, at det kommer til at skabe opmærksomhed på fodboldstadions landet over samt de sociale medier – også af homofobisk karakter.

– Jeg vil ikke stoppe folk fra at sige den slags. Jeg bliver bare nødt til at lære, hvordan jeg undgår, at det påvirker mig.

Den seneste aktive professionelle fodboldspiller, der sprang ud som homoseksuel, var Justin Fashanu i 1990.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P