Premier League

Chelsea bekræfter: Her er vores nye ejere

Et konsortium med amerikanske Todd Boehly i spidsen kommer til at overtage Chelsea.

Todd Boehly, ny Chelsea-ejer, Roman Abramovich.
Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix

Den 2. marts offentliggjorde Roman Abramovich, at han havde sat Chelsea til salg i kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine.

Siden har der været mange gisninger om, hvem der skulle overtage klubben. Senest var der sågar rygter om, at Abramovich havde fået kolde fødder og ikke var særlig opsat på at sælge Chelsea alligevel.

Det viser sig dog ikke at være tilfældet, og Chelsea FC bekræfter nu i en officiel meddelelse, at man har fundet sine nye ejere.

Der er her tale om en gruppe bestående af Clearlake Capital, Mark Walter og Hansjörg Wyss med den amerikanske forretningsmand Todd Boehly i spidsen.

– Af den samlede investering vil 2,5 milliarder pund (22 milliarder kroner) blive brugt til at købe aktierne i klubben, og disse indtægter vil blive indsat på en indefrosset britisk bankkonto med henblik på at donere 100 procent til et velgørende formål, ligesom Roman Abramovich har bekræftet det, skriver Chelsea FC i den officielle pressemeddelelse og tilføjer, at den britiske regering først skal godkende at pengene kan blive overført fra den indefrosne bankkonto.

– Derudover vil de nye ejere skulle forpligte sig til en yderligere investering på 1,75 milliarder pund, svarende til 15,5 milliarder kroner, i fremtidige investeringer til fordel for klubben. Dette indkluderer Stamford Bridge, akademiet, kvindeholdet og Kingsmeadow samt yderligere finansiering af Chelsea Foundation.

Troværdig journalist: Profil forlader Chelsea – Barca har taget kontakt

Manden i spidsen for det konsortium, der nu blot mangler godkendelse fra den britiske regering for at kunne overtage Chelsea, Todd Boehly, kan dermed se frem til at tilføje endnu en sportsklub til sin private samling. Han er således også medejer af NBA-klubben LA Lakers samt basseballholdet LA Dodgers.

Grunden til, at den britiske regering først skal godkende købet er, at Roman Abramovich ikke må få gavn af salget, da han er underlagt sanktioner grundet krigen i Ukraine.

Abramovich afviser rygter: Kræver IKKE gælden tilbagebetalt

Hvem er de kommende ejere – og hvor meget er de værd?

  • Mark Walter, amerikansk forretningsmand – 28,2 milliarder kroner.
  • Todd Boehly, amerikansk forretningsmand – 31,8 milliarder kroner.
  • Hansjörg Wyss, schweizisk forretningsmand – 36 milliarder kroner.
  • Clearlake Capital, investeringsfond med aktiver for mere end 500 milliarder kroner.

Chelsea FC runder pressemeddelelsen af med at skrive, at salget af klubben forventes at være gennemført i slutning af maj, når de nødvendige myndighedsgodkendelser har fundet sted.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P