3F Superligaen

Jakob Ankersen: Kunne ikke blive enig med AGF om kontrakt-længden

Jakob Ankersen spiller i dag i Randers FC med pæn succes, men det kunne have set anderledes ud for den 31-årige kantspiller, der ikke kunne blive enig med AGF om en kontraktforlængelse tilbage i sommeren 2020.

Jakob Ankersen Randers FC AGF kontrakforlængelse
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Jakob Ankersen har spillet samtlige kampe for Randers FC med undtagelse af én, siden han den 10. august skiftede til den kronjyske hovedstadsklub.

I forrige runde blev han matchvinder i Parken, da han scorede kampens enlige mål i Randers’ 0-1-sejr over han bror Peter og F.C. København.

Det kunne dog have set ganske anderledes ud for den vestjyske kantspiller, der i 2017 kom hjem til dansk fodbold og AGF efter et kort ophold i belgiske Zulte Waregem. Ved kontraktudløb i 2020 kunne han nemlig ikke blive enig med AGF om en kontaktforlængelse.

– Den korte historie er, at jeg ikke kunne blive enig med ’PC’ (Tidligere sportschef i AGF, Peter ’PC’ Christiansen, red.) om  længden på min kontrakt. Jeg følte, at jeg skulle have lidt mere end et enkelt år, og det ville han ikke give mig på det tidspunkt, så den blev lagt lidt på is, forklarer Jakob Ankersen i TV3-programmet Offside.

I stedet for en forlængelse i Aarhus gik turen hjem til barndomsklubben Esbjerg, der kun var at finde i landets næstbedste række, men det var der, måske, også én specifik grund til.

– Der kom ting ind fra højre og venstre, og så kom Esbjerg ind i billedet og tilbød mig en god pakke og et godt forløb, som jeg købte ind på.

Jakob Ankersen om sin tvilling: Her vil jeg gerne spille med ham igen!

– Jeg kiggede også andre steder, men der var ikke rigtig det store, for at være ærligt. Det er nemt at sidde og sige, at corona satte en stopper for tingene, men jeg har lidt den følelse, at havde der ikke været det, så havde jeg også været et andet sted, lyder det fra Ankersen.

Efterfølgende mislykkedes Esbjerg med at rykke tilbage til landets bedste række, og i sommer blev Ankersen frosset ud af klubben, som i skrivende stund ligger til nedrykning til landets tredjebedste række. Alligevel er der ikke nogen enorm fortrydelse over ikke at have takket ja til det ene ekstra år i AGF.

Highlights: Randers FC sparker mesterskabskampen på vid gab i Parken

– I bagklogskabens lys, kan jeg da godt sidde og tænke; ’Skulle du ikke bare være sprunget på der?’ Jeg fortryder det ikke. Jeg er meget glad for, at jeg sprang på Esbjerg, for det var det rigtige for mig på det tidspunkt. Det der er sket i Esbjerg efterfølgende, er jo ikke noget, jeg selv kunne gøre ved, lyder det fra Jakob Ankersen.

I dag spiller Jakob Ankersen som bekendt i Randers FC, hvor han er blevet udstyret med en kontrakt til næste sommer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P