International Fodbold

UEFA udelukker Rusland fra EM, klubturneringer og slutrundebud – Danmark sikker på VM i 2023

Det europæiske fodboldforbund UEFA udelukker Rusland fra kvindernes EM til sommer og har besluttet, at russiske klubber ikke kan deltage i europæiske turneringer i næste sæson. Landet kan heller ikke byde på slutrunder.

Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Denis Balibouse/

De russiske landshold og klubhold bliver nu for alvor sat i skyggen af UEFA, hvilket giver en direkte gevinst til det danske kvindelandshold.

Det europæiske fodboldforbund har besluttet, at Ruslands kvinder ikke kan deltage til sommerens EM-slutrunde. De afløses i stedet af Portugal.

Men det samme gælder det russiske kvindelandsholds kvalifikation til VM. Her udelukkes landet også, hvilket sender Danmark til VM i 2023. Danmark skulle have spillet mod Rusland i Gruppe E, men i stedet kan Lars Søndergaards tropper sætte tre point på kontoen og suverænt pryde førstepladsen med 14 point ned til Bosnien.

– Rusland vil ikke deltage i nogen af ​​de efterfølgende kampe i denne gruppe, og alle deres resultater indtil nu betragtes som ugyldige. Gruppe E vil derfor fortsætte som en gruppe på fem hold, skriver UEFA i en pressemeddelelse.

Danmark kan derfor ikke indhentes og spiller dermed VM i New Zealand og Australien i 2023.

UEFA’s Executive Committee har besluttet, at Rusland straffes på følgende vis:

UEFA Nations League 2022/23-sæsonen:
Rusland kan ikke deltage i Gruppe 2 i B-rækken. De bliver automatisk rangeret som nummer fire i den gruppe. De vil efter turneringens næste fase bliver rykket ned som sidste og 16. bedste hold.

UEFA Kvinde EM 2022:
Rusland kommer ikke til at spille med til sommerens EM-slutrunde, hvor de ellers var i gruppe C. Turneringen løber af stablen mellem den 6. og 31. juli i England. Holdet afløses af Portugal, som Rusland besejrede i Play Off.

Derudover kan Rusland som tidligere beskrevet heller ikke deltage i kvalifikationen til kvindernes VM i 2023 eller mændenes U21 EM kvalifikation samt flere mindre turneringer som kvindernes Futsal EM, Futsal EM kvalifikation og Futsal Champions League.

Ingen Europæisk fodbold til russiske klubber:

Også de russiske fodboldklubber bliver forment adgang til UEFA’s mange turneringer såsom Champions League, Europa League, Conference League, Kvindernes Champions League samt UEFA Youth League.

Rusland straffes endvidere med et lavt antal point på UEFA koefficientliste svarende til det laveste antal point, landet har samlet sammen i de seneste fem sæsoner.

Rusland må ikke byde på EM 2028 eller 2032

Ruslands to bud og stræben efter at afholde EM i 2028 eller 2032 er også af UEFA blevet kategoriseret som uberettigede i henhold til artikel 16.02 i budreglerne for slutrunder, der foreskriver:

– Hver budgiver skal sikre, at den ikke handler på en måde, der kan bringe UEFA, UEFA-finalen eller UEFA-slutfasen, nogen anden budgiver (eller enhver medarbejder, officer eller repræsentant for nogen af ​​de ovennævnte), budproceduren eller europæisk fodbold i vanry.

UEFA skriver endvidere, at de er klar til at indkalde til yderligere møder for at revurdere den “juridiske og konkrete situation”, efterhånden som den udvikler sig.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P