Premier League

Liverpool siger fra overfor afskyelige slagsange om tragedie: Vil benytte lovens fulde kraft

Liverpool FC beder fans af modstandere om at droppe afskyelige slagsange om Hillsborough-tragedien - og truer med lovens fulde kraft, hvis det bliver nødvendigt.

Liverpool beder folk om at stoppe med slagsange om Hillsborough-tragedien.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Hillsborough-tragedien står som en mørk dag i ikke bare Liverpools fodboldhistorie, men i fodboldhistorien generelt.

Alligevel har Liverpool set sig nødsaget til at offentliggøre en officiel udmelding, hvori de beder fodboldfans med at stoppe med “afskyelige” slagsange om tragedien – skulle fansene nægte, truer Liverpool med at bruge “lovens fulde kraft”.

– Liverpool FC er skuffede over den seneste stigning med tilfælde af ubehagelige slagsange om Hillsborough-tragedien.

– Vi ved, hvilken indvirkning disse afskyelige ord har på familierne til de 97, dem der overlevede og alle med forbindelse til denne klub.

– Vi samarbejder med relevante myndigheder for at gøre vores ypperste til at disse slagssange bliver udslettede helt fra fodbold, og, hvis det findes nødvendigt, vil vi benytte os af lovens fulde kraft og spillets sanktioner overfor dem, der fortsat synger om det, lyder det i den officielle udmelding på klubbens hjemmeside.

Artiklen fortsætter under reklamen.

De omtalte slagssange omhandler som nævnt Hillsborough-tragedien, der er navnet på den ulykke, som fandt sted den 15. april 1989.

Ved ulykken omkom 97 Liverpool-fans, og mere end 400 blev kvæstet.

Liverpool-profil: Jeg har altid gerne villet til klubben

Ulykken skete i forbindelse med en kamp, hvor Liverpool mødte Nottingham Forest i FA Cup-semifinalen. Her var flere end 25.000 Liverpool-fans taget med til Hillsborough Stadium i Sheffield, og kort efter kampstart blev 97 personer mast ihjel.

Senest sang medrejsende Manchester United-fans om Hillsborough-tragedien på Anfield tirsdag, hvor Liverpool vandt med 4-0. Det endda til trods for, at tilskuerne på Anfield tidligt i kampen afviklede ét minuts klapsalver til ære for Cristiano Ronaldo, der netop havde mistet sin nyfødte søn.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P