Premier League

Avis afslører: 15 Premier League-spillere har dumpet dopingtest – ingen er blevet straffet

Den engelske avis Daily Mail har fået aktindsigt i dopingkontrollen i Premier League - de kan nu afsløre, at 15 spillere er dumpede siden 2015, men ingen er blevet straffet.

15 spillere er testet positiv for doping i Premier League.
Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

– Mindst 15 Premier League-spillere har dumpet dopingtests mellem 2015 og 2020, og ingen af dem er blevet tildelt en straf, skriver Daily Mail indledningsvist.

Den engelske avis har søgt og fået aktindsigt i dopingkontrollen af fodboldspillere i England, Wales og Skotland. Avisen oplyser selv, at godkendelsen af aktindsigten fra UKAD (det britiske antidoping agentur) tog tre gange så lang tid som den skulle.

Her fremgår det, at ud af de 15, der har dumpet dopingtests i Premier League, er 12 af dem tilmed blevet testet positive for bandlyste præstationsfremmende midler. En af spillerne bliver fortsat undersøgt.

Artiklen fortsætter under reklamen.

Af de sager, hvor der er tale om præstationsfremmende midler, er der en positiv test for amfetamin og tre tilfælde af triamcinolon, hvilket er det kortikosteorid, som cykelrytteren Sir Bradley Wiggins brugte til at behandle høfeber med, inden han vandt Tour de France i 2012.

Premier League-sagerne inkluderer også fire positive tests for Ritalin, der typisk bruges til behandling af ADHD. Derudover er der også et enkelt tilfælde af det testosteron-boostende Humant choriongonadotropin (hCG) – et hormon, der oftest findes i forbindelse med cykling og MMA.

Tidligere PL-spiller krydser fingre: Håber de henter Eriksen

I de resterende Premier League-spilleres sager, var der tale om blandt andet lægemidlet prednisolon og vanddrivende indapamid, der oftest bruges til at vægttab eller at skjule brugen af andre dopingmidler.

De 15 sager vedrørende Premier League-spillere har som nævnt ikke fået konsekvenser for spillerne. Det er dog ikke tilfældet i de 24 sager, der ikke omhandler spillere fra den bedste engelske række. Her er hele 15 af de 24 spillere blevet straffet med udelukkelse fra sporten, hvoraf den hårdeste straf lyder på hele fire år.

Ronaldos hattrick udløser pengeregn over superstjernen

Daily Mail fik kun aktindsigt i 39 ud af 88 mulige sager, og der kan derfor være en lang række Premier League-spillere, som er blevet testet positive for doping.

Daily Mails manglende aktindsigt i de 49 sager skyldes, ifølge avisen selv, en lang række årsager. Blandt andet skulle det Engelske Fodboldforbund, FA, have informeret UKAD om, at det ikke ville være acceptabelt at videregive detaljerne i flere af de resterende sager, da de omhandler det som avisen selv betegner som “sociale stoffer”, som er forbudte hos World Anti-Doping Agency, men ikke hos FA selv.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P