3F Superligaen

FCK svarer på kritik af håbløs bane i Parken: Slet ikke tilstrækkelig

F.C. København forklarer nu de elendige baneforhold i Parken, efter græstæppet kom for offentligt skue søndag i topbraget mod FC Midtjylland.

FCK sætter ord på den dårlige bane i Parken til kampen mellem FCM og FCK i Superligaen.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

“Banen i Parken lever ikke op til den standard, vi ønsker. Det er et resultat af en række årsager omkring vejr, belastning fra kampe i Superligaen, landskampe, europæiske kampe og de træninger, der har været i forbindelse med de internationale kampe.”

Ovenstående er indledningen på den udmelding, som FCK mandag har offentliggjort, efter kritikken er haglet ned over klubben grundet den elendige bane i Parken til kampen mellem F.C. København og FC Midtjylland.

– Banen i Parken får berettiget kritik, og ingen er mere ærgerlige over det end os. Det er jo vores hjemmebane, lyder det videre fra bestyrelsesformand i PARKEN Sport & Entertainment A/S, Allan L. Agerholm.

Artiklen fortsætter under reklamen.

Bestyrelsesformanden har sammen med sportschef Peter Christiansen og groundsteamet i klubben brugt de seneste måneder på at finde frem til årsagen bag den dårlige bane.

– Det vi konstaterer er, at Parkens plæneundergrund, som blev konstrueret i 1992, slet ikke er tilstrækkelig til at levere en kvalitetsbane under vinterforhold med det tætpakkede kampprogram, der er i Parken, med både Superliga, landskampe og Europa – sidstnævnte ovenikøbet med træninger også, fortæller bestyrelsesformanden.

FCK nærmer sig mesterskabet efter uskøn affære i Parkens sandkasse

– Vi anvender de bedste eksperter i Europa, og i vinter har vi investeret i det bedste udstyr tilgængeligt for at levere den bedst mulige bane på kort sigt. Men ingen af os er tilfredse med kvaliteten af den bane, vi har for tiden.

Man arbejder lige nu på en gennemgribende plan for, hvordan man løser banens udfordringer én gang for alle.

– Vi ville gerne sikre en bedre bane fra i morgen, men det er et stykke natur med en problematisk undergrund og særdeles høj slitage, så der er ingen hurtige genveje, og det er ikke muligt at udskifte plænen nu med det program, vi har.

– Derfor er opgaven lige nu at hæve kvaliteten mest muligt, og på længere sigt at skabe de rigtige forudsætninger, så vi samlet set får en kvalitet, vi alle kan være tilfredse med og stolte af, slutter Allan L. Agerholm.

Rekord-Grabara og FCK snublende tæt på mesterskab: Det er derfor man spiller fodbold!

Det er langt fra første gang, at Parkens græstæppe modtager kritik. Så sent som i efteråret, haglede kritikken ligeledes ned over plænen i Parken.

Tilbage i januar resulterede det i et farvel til den tidligere greenkeeper, Daniel Madsen, der i 15 år har forsøgt at få styr på det udfordrende underlag. FC København har i stedet ansat Theis Fonseca Holmene, oplyste klubben til Ekstra Bladet i begyndelse af året.

– Det er rigtigt, at vi har ændret organisatorisk omkring banen, og vi glæder os meget til at byde Theis velkommen og fortsætte det store arbejde, der bliver gjort for at sikre en god bane i Parken, lød det fra FCK-direktør Jacob Lauesen i forbindelse med ansættelsen af de nye baneansvarlige i Parken.

F.C København vandt med 1-0 over FC Midtjylland på den sandfyldte bane i Parken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P