Silkeborg uddelte overlegen afklapsning til Brøndby

Brøndby startede godt i kampen på JYSK Park, men derfra gik det kun nedad bakke mod Kent Nielsens tropper.

Superligakampen mellem Silkeborg IF og Brøndby IF, i Silkeborg søndag den 10. april 2022.

For en måned og fire dage siden mødtes Sileborg og Brøndby på Jysk Park, i en kamp hvor Silkeborg dominerede, men Brøndby til sidst stjal alle tre point efter Mathias Kvistgaardens 1-0 mål.

Søndag mødtes de to hold igen, og endnu engang sad Silkeborg på spillet. Denne gang nød Brøndby ikke samme held, og da Silkeborg samtidig var effektive, rendte Niels Frederiksens tropper ind i en mindre afklapsning.

Brøndby startede ellers kampen godt. Gæster overlod bolden til Silkeborg og lukrerede på omstillinger. Simon Hedlund havde efter fem minutter en stor mulighed, da han var fri igennem mod Silkeborg-målet. Svenskeren holdt dog ikke gang i bolden, og hjemmeholdets forsvar nåede at prikke bolden fra ham.

På trods af Silkeborgs enorme boldbesiddelse formåede hjemmeholdet ikke at skabe store chancer, før der var spillet en halv time.

Efter et hjørnespark blev Silkeborg-stopperen Tobias Salquist i Brøndby-feltet, og da bolden faldt ned for hans fødder trykkede han resolut bolden op i målhjørnet.

Tre minutter senere mødte Brøndbys gode start endnu en udfordring. Josip Radosevic kom alt for sent til en duel med Mark Brink og stemplede modstanderen midt på underbenet. Kampens dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt kvitterede med en tidlig badebillet, og Brøndby-comebacket virkede uopnåeligt.

Fyrværkeri ved Brøndby-spillernes hotel

Efter pausen blev det heller ikke bedre for gæsterne. En sprudlende Silkeborg-offensiv skulle blot bruge fem minutter før Sebastian Jørgensen havde puttet bolden i nettet. Målet blev underkendt for offside, men efter en VAR-gennemgang viste det sig, at Andreas Maxsø hang lidt for dybt og ophævede offsiden.

Silkeborg var fortsat farlige, og efter en times spil blev det også 3-0, da Superligaens topscorer Nicklas Helenius sprang højere end Kevin Tshiembe på et indlæg og headede bolden ind bag Mads Hermansen.

Kort efter 3-0 målet lavede Niels Frederiksen en tredobbelt udskiftning, der skulle stoppe Silkeborgs stormløb mod målet. Det lykkedes for gæsterne, der havde lidt af æren i behold, da kampen blev fløjtet af ved slutstilling 3-0.

Brøndby-profil om kontraktsituation: Ingen ved, hvordan det ser ud i fremtiden

Dermed er Brøndby for første gang i lang tid ude af top tre, da AaB fredag aften vandt deres kamp mod Randers og spillede sig ét point foran klubben fra Vestegnen. Med syv kampe tilbage er der 11 point op til ærkerivalerne fra F.C. København på Superligaens førsteplads.

Silkeborg ligger på sidstepladsen i slutspillet, seks point efter Brøndby.