3F Superligaen

Ny FCM’er kan få debut: Sådan en type spiller er jeg

FC Midtjylland har for første gang udtaget den nyindkøbte zambianer Edward ”Chili” Chilufya til en officiel kamp, og den 22-årige kantspiller kan dermed få sin debut, når midtjyderne fredag aften møder lokalrivalerne fra Viborg FF.

Edward Chilufya FC Midtjylland
Foto: Daniel Stentz / FCM

Efter fire år i den svenske hovedstad hos Djurgården, tog zambianske Edward Chilufya med kælenavnet ”Chili” i januar turen til Superligaen og FC Midtjylland.

Fredag aften kan det blive til officiel debut for den 22-årige kantspiller, når FC Midtjjyland tager imod lokalrivalerne fra Viborg FF, og hvis det bliver tilfældet, skal viborgenserne formentlig være vågne, når de mister bolden.

– Jeg vil sige, at jeg er en hurtig spiller. Jeg er en omstillingsspiller, for jeg kan godt lide omstillinger og at spille mand mod mand, fortæller Edward Chilufya til campo.dk.

Den 171 centimeter høje kantspiller kom til FC Midtjylland til sidst i januars transfervindue, og starten i den midtjyske klub har været fin for den zambianske U23-landsholdsspiller.

– Det har været fedt, jeg har nydt det, og alle har været rare mod mig, så indtil videre har det været godt.

I sine fire år i Djurgården nåede Chilufya at spille i alt 62 kampe i Allsvenskan, og her blev det til i alt 11 scoringer. Ni af disse kom i den seneste sæson, hvor Stockholm-klubben sluttede med bronzemedaljer.

Ny FCM’er kan få debut mod Viborg

Selv er Chilufya ikke i tvivl om, at hans skifte til dansk fodbold er et skridt i den rigtige retning rent karrieremæssigt.

– Jeg synes, at den danske liga er meget bedre end Allsvenskan. Det er min mening. Det er et godt skridt for mig, jeg synes FC Midtjylland er et bedre hold end Djurgården, fortæller Chilufya.

FC Midtjyllands kamp mod Viborg FF spilles fredag aften klokken 18, og den kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P