Premier League

BBC: Ukraine-støtte får Kina til at slukke for Premier League

I Kina har Premier League-rettighedshaverne fra iQiyi Sports valgt ikke at vise den kommende weekends kampe i Premier League, da ligaen har planlagt Ukraine-solidariske forud for kampene.

Kina tv Premier League Ukraine Rusland
Foto: Peter Powell/Reuters/Ritzau Scanpix

I Kina bliver de skærme, som ellers skulle have vist fodbold fra den engelske Premier League, sorte denne weekend.

Det kinesiske tv-selskab, iQiyi, som ejer rettighederne til Premier League i det store asiatiske land har ifølge BBC informeret Premier League om, at de ikke kommer til at sende den kommende weekends kampe som følge af ligaens planlagte støtte til Ukraine.

Premier League har tidligere udtalt, at de helhjertet fordømmer de russiske aktioner, og støtten til Ukraine i weekenden kommer blandt andet til at omfatte specielle anførerbånd i de ukrainske farver samt storskærme med teksten ’Fodbold står sammen’ på en baggrund bestående af det ukrainske flag.

Kina er tæt politisk allieret med Rusland, og verdens mest folkerige nation har tidligere censureret fodbold fra Premier League. Det skete i 2019, hvor det statsejede kinesiske tv-selskab CCTV fjernede en kamp mellem Arsenal og Manchester City fra deres program.

Dengang var det sociale opslag fra Arsenals Mezut Özil omhandlende behandlingen af det muslimske Uighur-mindretal i Kina, der fik landet til at censurere kampen fra Premier League.

Premier League har endnu ikke kommenteret sagen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P