Premier League

Tilbudt til schweizisk milliardær: Abramovic vil af med Chelsea hurtigt

Chelsea-ejer Roman Abramovich er kommet i modvind, efter hans fødeland Rusland har invaderet Ukraine. Ifølge den schweiziske milliardær Hansjörg Wyss vil russeren nu sælge London-klubben – det ved han, for han er selv blevet tilbudt at købe den.

Roman Abramovich chelsea til salg Hansjörg Wyss
Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Roman Abramovich skulle ikke som udgangspunkt være interesseret i at sælge Chelsea, men det kan han angiveligt blive nødt til.

Den russiske milliardær står overfor mulige sanktioner fra den britiske regering, som kan gøre det umuligt for ham at holde fast i klubben, som han har ejet siden 2003.

Faktisk skulle han allerede have undersøgt muligheden for at sælge klubben. Det fortæller den schweiziske milliardær Hansjörg Wyss, der angiveligt selv er blevet tilbudt at købe klubben.

– Abramovich forsøger at sælge alle sine villaer i England, han vil også af med Chelsea hurtigt. Jeg og tre andre fik tirsdag et tilbud fra Abramovich om at købe Chelsea. Jeg er nødt til at vente fire-fem dage nu. Abramovich kræver lige nu for meget, siger Wyss ifølge The Independent til den schweiziske avis Blick.

– Chelsea skylder ham to milliarder pund (18 milliarder danske kroner, red.). Lige nu kender vi ikke den præcise købspris, lyder det videre fra Wyss.

Avis: Roman Abramovich overvejer at sælge Chelsea – flere bud på vej

Roman Abramovich overlod i sidste uge den daglige drift af Chelsea til klubbens velgørenhedsfond, så det nu er blandt andet Peter Cech og Marina Granovskaia, der står for at lede klubben.

Det er fra flere sider blev tolket som et forsøg på at undgå, at klubben via Abramovich bliver ramt af sanktioner fra først og fremmest de britiske myndigheder.

Lige nu menes Chelsea at koste over de 18 milliarder danske kroner, som klubben skylder sin russiske ejer, men det afskrækker ikke nædvendigvis schweiziske Wyss fra at købe klubben.

Tuchel om Abramovich-spørgsmål: Stop! Jeg er ikke politiker

– Jeg kan sagtens forestille mig at starte i Chelsea med partnere, men jeg er nødt til at undersøge de generelle betingelser først. Men jeg kan allerede nu sige, at jeg kommer under ingen omstændigheder til at gøre noget som dette alene. Hvis jeg køber Chelsea, bliver det med et konsortium med seks-syv investorer, lyder det fra Wyss.

Hansjörg Wyss menes ifølge Forbes at være god for cirka 39 milliarder danske kroner. Til sammenligning menes Abramovic at at have en formue på knap 86 milliarder kroner.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P