Chelsea levede op til favoritværdighed og er verdensmestre efter lang finale

Med en sejr over brasilianske Palmeiras, kan Chelsea nu kalde sig verdensmestre indenfor klubfodbold efter en kamp, der måtte ud i forlænget spilletid.

Kai Havertz afgjorde finalen til Chelseas fordel. Foto: Suhaib Salem/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var meget på spil lørdag aften, da Chelsea og Palmeiras stod overfor hinanden i finalen ved verdensmesterskaberne i klubfodbold. Lokationen var Abu Dhabi og præmien et trofæ og titlen som verdens bedste klubhold var på spil, da de to mandskaber tørnede sammen.

Efter en chancefattig og målløs 1. halvleg, tog tingene fart i 2. halvleg. Her bragte Romelu Lukaku forhåndsfavoritterne og de forsvarende Champions League-mestre foran med 1-0 efter 55 minutter på et kraftfulgt hovedstød.

Blot ni minutter herefter clearede Thiago Silva bolden i eget felt. Efter et gennemtjek af VAR, kunne det dog konkluderes, at han ramte bolden med armen. Derfor blev der dømt straffespark, som brasilianernes Raphael Veiga stensikkert satte ind bag den nyligt kårede African Nations Cup-vinder, Edouard Mendy.

Dermed var finalen igen helt åben, hvor der ikke blevet scoret mere i ordinær tid. Derfor måtte holdene ud i to gange 15 minutter for at finde en vinder af trofæet, titlen og æren som verdens bedste.

Her blev det efter 115 minutters spil Chelseas tur til at få tilkendt et straffespark efter VAR-tjek og hånd på bolden. Her tog Kai Havertz det store ansvar på sig og med største kølighed bragte han Chelsea i front ved at udplacere Palmeiras’ keeper.

Mere blev der ikke scoret, og dermed kunne Chelsea efterfølgende løfte trofæet og kalde sig vindere af verdensmesterskabet for klubfodbold.

Leger Lukaku nok engang med ilden? Deler kryptisk besked

Med sejren hjemtog Chelsea sit første trofæ i denne turnering i klubbens 116 år lange historie.