3F Superligaen

Drop de pinefulde undskyldninger – lev med det!

Uha jeg har det stramt med alle de undskyldninger i moderne fodbold. Så snart et velbetalt fodboldhold har tabt en...

Uha jeg har det stramt med alle de undskyldninger i moderne fodbold.

Så snart et velbetalt fodboldhold har tabt en fodboldkamp og er blevet ydmyget, skal der undskyldes.

“Vi vil gerne sige undskyld overfor vores fans! “

Jeg kan ikke holde det ud længere. Stop med at undskylde overfor fansene. Det er alt for billigt, og det værste er, når selvsamme spillere så to dage efter skynder sig at forsikre de lokale journalister om, at ‘man skam stadig holder hovedet højt og tror på det’.

Det manglende da også bare, men det klinger simpelthen for hult, når I få dagen forinden har lydt som Bill Clinton på jordens mest berømte pressemøde.

Undskyldninger som ‘bolden var ikke inde over stregen‘ og ‘der var klar offside‘, har vi fået ryddet af vejen med mållinjeteknologi og VAR. Næsten i hvert fald. Tilbage er stort set kun kvaliteten af græstæppet, der kan få noget af skylden, men alle stadions har nu også fået baner, der er for gode til at klage over. Så heller ikke den dur længere.

Når professionelle sportsfolk efter en kamp står og piver over en ringe holdindsats, så kan det i stedet ende med den modsatte effekt. Står I og piver efter den ydmygelse???

Det minder mig om en korrekthedskultur fra de værste tendenser i samfundet lige nu. Altså de der strømninger om at man endelig ikke må krænke nogen, og at alt skal være korrekt. Sport er i hvert fald ikke altid korrekt og skal ikke være det hele tiden. For ydmygelse er en ikke uvæsentlig del af sporten og historieskrivningen.

Tænk engang på alle de historier, der bygger på ydmygelse og dermed kontrasten til succes og sejre. Hvor var al herligheden ved en storsejr, hvis ikke man vidste, hvor smertefuld og nedværdigende en sportslig røvfuld kan være?

Der er mange eksempler, men det bedste jeg lige nu husker er Randers FC’s mirakelredning under Ove Christensen. Nøj hvor var det ydmygende for kronjyderne hele efteråret, hvor de i sæsonens første seks måneder kun fik én eneste sejr. Redningsaktionen var dog det mere fantastisk seks måneder senere. Ikke et øje tørt.

Liverpool blev i den grad ydmyget af AC Milan i første halvleg af Champions League finalen i 2005, men vendte det til en fantastisk sejr, og for ikke længe siden tabte “FC Superman” a.k.a. Bayern München med 5-0 til Borussia Mönchengladbach i DFB-Pokal. Respekt for det Gladbach!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Sådan er eksemplerne mange, og det skal IKKE fjernes. Det skal blive. Alle der har spillet fodbold har prøvet det, og frygten for ydmygelse eller fornemmelse af en forestående storsejr skal kunne mærkes helt ud i tåspidserne på en hver fodboldspiller.

Ydmygelser sker, og historien skriver ikke altid sig selv. Heldigvis. Ydmygelser forandrer og fryder, om end det er en pinsel at skulle igennem. Ydmygelse er en fast del af elitesport .

Lev med det!

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P