Stor City-nedtur hjemme på Etihad

Alle tre tophold i Premier League var i aktion lørdag eftermiddag, men det gik langt fra som ventet for dem alle, og specielt Manchester City mistede et meget vigtigt skridt i den tætte mesterskabskamp.

Manchester Citys spillere var bestemt ikke tilfredse med Wilfried Zaha ved pausen. Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Mesterskabskampen i Premier League har så småt udviklet sig til en duel mellem tre hold, der klarede sig meget forskelligt tidligt lørdag aften.

De forsvarende mestre fra Manchester City tog hjemme på Etihad imod Patrick Vieira og Crystal Palace, og hurtigt stod det klart, at det langt fra blev en kamp som ønsket for City, der i ligasammenhæng ellers har været særdeles formstærke på det seneste.

Udeholdet fra London-forstaden Croydon bragte sig allerede efter seks minutters spil foran 0-1, da den driblestærke angriber, Wilfried Zaha, opsnappede bolden på Citys banehalvdel, og med en lidt forfejlet afslutning overrumplede City-målmand Ederson.

Zaha kom yderligere i fokus i første halvlegs tillægstid, da han efter en duel med hjemmeholdets Aymeric Laporte blev revet omkuld. Den forseelse takserede kampens dommer til et direkte rødt kort, da spanieren var bagerste mand.

Med en mand i undertal blev det vanskeligt for de forsvarende mestre at indhente den tidligere Palace-scoring, og da det efter en times spil så ud til at lykkes for Gabriel Jesus, blev brasilianerens mål underkendt for offside.

Det tærede på Manchester Citys kræfter at være en mand i undertal, og med tre minutter tilbage af kampen befandt fire Crystal Palace-spillere sig pludselig i feltet, hvor de efter lidt fikst samspil fik sendt bolden hen til Conor Gallagher, der via stolpen kunne gøre det til det højst overraskende slutresultat 0-2.