1 min læsningDet italienske fodboldforbund afviser racismeanklager mod Sverige og Anthony Elanga

Den svenske U21-landsholdsspiller, Anthony Elanga, blev ifølge det svenske fodboldforbund udsat for racisme, da de tirsdag spillede mod Italien. Det svenske fodboldforbund vil politianmelde episoden, som det italienske fodboldforbund nu afviser har fundet sted.

1 min læsning
Der er stor uenighed om, hvorvidt Anthony Elanga har været udsat for racisme. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er stor uenighed om, hvorvidt den svenske U21-landsholdsspiller, Anthony Elanga, blev udsat for racisme i tirsdagens U21-landskamp mellem Italien og Sverige.

Kampen, der endte 1-1, blev spillet i Monza, og anklagerne fremsat tirsdag aften af det svenske fodboldforbund møder nu modstand hos de italienske kolleger.

Læs også: Italiener politianmeldes for racisme af United-svensker

Ifølge Sky Sport Italia afviser italienerne alle anklager.

– I forhold til det, der er er rapporteret af det svenske fodboldforbund på deres website, og som er skrevet af flere medier, benægter FIGC (det italienske fodboldforbund, red.), at en spiller på U21-landsholdet i kampen mellem Italien og Sverige i Monza, skulle have udtrykt sig racistisk mod en modstander – en episode som, så vidt vi ved, ikke er registreret hos nogen officials eller UEFA delegerede, citeres det Italienske Fodbold for i artiklen.

Det svenske fodboldforbunds sikkerhedschef, Martin Fredman, sagde følgende tirsdag aften:

– Jeg ved i grove træk, hvad der er blevet sagt, og det er nok til at være langt over grænsen. Spilleren ved, hvad han har hørt, og der er overhovedet ingen grund til at betvivle det, lød det fra Fredman tirsdag aften.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer