1 min læsningItaliener politianmeldes for racisme af United-svensker

Det svenske fodboldforbund har indgivet en mundtlig rapport til både dommer og UEFA’s delegerede i U21-kampen mellem Italien og Sverige tirsdag. Årsagen er, at Manchester Uniteds svenske angrebstalent, Anthony Elanga, angiveligt skulle have været udsat for racisme fra en italiensk spiller.

1 min læsning
Der er stor uenighed om, hvorvidt Anthony Elanga har været udsat for racisme. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

En endnu unavngiven italiensk U21-landsholdsspiler kan se frem til en politianmeldelse fra det svenske U21-landshold.

Den kommer i kølvandet på, at den pågældende spiller skulle have ytret sig racistisk til den svenske angriber Anthony Elanga, der til daglig er på lønningslisten i Manchester United. Det bekræfter det svenske fodboldforbunds sikkerhedschef, Martin Fredman, overfor Fotbollskanalen.

– Det står klart, at han er blevet udsat for en form for racistiske råb, som er helt klart over grænsen for, hvad nogen skal acceptere, og det gør vi naturligvis heller ikke. Jeg er i kontakt med ledere omkring holdet, og vi forsøger at politianmelde sagen i det land, hvor forbrydelsen er sket, siger Fredman til Fotbollskanalen.

– Vi har talt med spilleren (Anthony Elanga, red.), og han er efter kampen blevet fløjet hjem af sin klub. Der er ingen tvivl om, hvordan han har opfattet det, og med det sagt så går vi selvfølgelig videre med det [..] Jeg ved i grove træk, hvad der er blevet sagt, og det er nok til at være langt over grænsen. Spilleren ved, hvad han har hørt, og der er overhovedet ingen grund til at betvivle det, lyder det videre fra Fredman.

Anthony Elanga er søn af den tidligere Brøndby-forsvarsspiller Joseph Elanga.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer