1 min læsningTydelig Rummenigge: Smid FFP-snydere ud af Champions League

Den tidligere administrerende direktør i Bayern München er klar og tydelig i sin vurdering af de klubber, der forsøger at omgås UEFA’s Financial Fairplay regler. De skal smides ud af Champions League, lyder det blandt andet fra den tyske fodboldlegende.

1 min læsning
Karl-Heinz Rummenigge vil have hårdere straffe til de klubber, der forsøger at snyde med Financial Fairplay. Foto: Michael Lucan

Karl-Heinz Rummenigge var indtil i sommer administrerende direktør i en af verdens største fodboldklubber, Bayern München.

Han kender derfor til alle udfordringer i at drive en kommerciel fodboldforretning, og især for de tyske klubber er det en udfordring, når konkurrenterne forsøger at omgås Financial Fairplay reglerne. Det har vi skrevet om tidligere her på campo.dk.

Læs også: Utilfredse tyske klubber vil have strengere Financial Fairplay regler

Kort fortalt kan tyske klubber ikke tage udenlandske investorer ind på samme lukrative vilkår som i andre lande, da klubberne jævnfør de tyske regler skal sikre, at de oprindelige ejere – eller fansene – minimum skal eje 50% af klubben.

Ifølge Offthepitch.com problematiserer den tidligere CEO i Bayern München udfordringerne med Financial Fairplay i avisen Welt am Sonntag.

– Hvis en klub bryder reglerne, skal den ikke have lov at arbejde i en gråzone. De skal vide nøjagtigt, hvad de kan forvente – herunder udvisning fra Champions League, siger Rummenigge.

– Vi har brug for et Financial Fairplay 3.0, der efterleves strengt og konsekvent, og som indeholder en specifik liste over sanktioner.

Tyskeren advarede også mod at indføre den såkaldte ’luksus skat’, som man kender fra blandt andet NBA. Her betaler klubber en straf, hvis de bruger for stor en del af budgettet på lønninger.

Det tror Rummenigge dog ikke vil have en reel betydning for klubber som Manchester City og Paris Saint-Germain med de store formuer, der ligger bag deres ejere.

Husk – du kan hente campo.dk som app i appstore og i Google Play

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer