Europæisk Fodbold

Utilfredse tyske klubber vil have strengere Financial Fairplay regler

UEFA og sammenslutningen af de europæiske topklubber (ECA) arbejder på nye Financial Fairplay regler til sæsonen 22/23, og tyske klubber er imod det. De kræver forbedrede regler for klubber, der ikke er ejet af investorer og rige udenlandske ejere.

Tyske klubber er utilfredse med UEFA's arbejde med Financial Fairplay reglerne
De tyske klubber er imod det nye udkast til Financial Fairplay reglerne. Foto: Ritzau Scanpix

De tyske fodboldklubber, inklusiv mægtige Bayern München, kæmper samlet for at få mere strikse krav til Financial Fairplay. Det skriver bild.de.

Kritikken fra bundesligaklubberne lyder blandt andet på, at de nye regler, der arbejdes på hos UEFA, favoriserer de klubber, der har rige investorer såsom Paris Saint-Germain, Manchester City og Chelsea FC.

De tyske klubber vil blandt andet:

Afskaffe ’Break Even’ reglen i Financial Fairplay
I øjeblikket kan klubejere kun dække et tab på op til 30 millioner euro, hvis de ønsker at deltage i UEFA turneringer. De kommende regler gør op med denne begrænsning, hvilket giver klubber med store investorer en massiv fordel på transfermarkedet. Bundesligaklubberne er over en bred kam ejet af fans og de oprindelige klubber – og ikke investorer.

Omgåelse af lønloft
De nye FFP -regler foreskriver, at klubber kun bruger op til 70% af deres indtægter på transfer. Problemet ifølge de tyske klubber er, at det kun dækker de 25 spillere, der er registreret til UEFA-turneringer per sæson. De tyske klubber ønsker, at det gælder for hele førsteholdstrupper, så det forhindrer klubber som Manchester City og Chelsea i at operere med ’to trupper’ – en til europæiske turneringer – samt en der er mere målrettet hjemlige turneringer. Det vil også, ifølge de tyske klubber, forhindre de største klubber i at hamstre spillere, som de så kan leje ud sæson efter sæson.

I Tyskland findes den såkaldte 50+1 regel, nedsat af den tyske ligasammenslutning. Den foreskriver, at klubber, der ønsker at hente eksterne investorer ind og stifte et nyt professionelt selskab, skal sørge for, at den oprindelige klub minimum fastholdes med 50% af stemmeberettigede anparter.

Det er blandt andet den paragraf, der gør det svært for tyske klubber at konkurrere, hvis UEFA vedtager de nye Financial Fairplay regler.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P