3 min læsningThomasberg om Klysner: Falder altid i øjnene men skal arbejde med kvalitet i spillet

Tobias Klysner fra Randers har adskillige gange tiltrukket sig opmærksomhed med en vanvittig fart og energi, og venstrekantens topniveau er unikt. Det unge Randers-talent mangler dog den sidste kvalitet i sit spil, før han kan tage det næste skridt ind som en profil i Superligaen.

3 min læsning
Tobias Klysner skal forbedre sit spil, før han kan tage det sidste skridt ind som fast profil for Randers FC og i Superligaen. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Søndag aften mod Brøndby IF på Cepheus Park i Randers.

Flere gange indenfor de første 10 minutter ryger den rødhårede Tobias Klysner ind i tacklinger med Brøndby-spillerne. Som en utæmmet hingst i indhegningen suser han ukritisk ind i tacklinger og presspil, hvilket også i sidste ende fremtvinger en fejl i Brøndbys forsvar og senere mål til Randers FC.

Skulle Klysner have karakter efter 15 minutters spil, ville det være et klart 12-tal.

– En af mine kompetencer er netop prespillet. Så planen var, at jeg skulle gå hårdt på backen og på deres stoppere, og så skulle hele holdet komme med og vinde nogle bolde på deres banehalvdel, forklarede Klysner efter kampen til campo.dk. Mission accomplished skulle man tro. Men kun næsten.

For nu er fodboldkampe 90 minutter, og 1-1 opgøret mod Brøndby er et meget godt billede på Tobias Klysners karriere i Randers FC lige nu. Den 20-årige Randers-spiller, der har spillet 51 superligakampe for klubben, siden han blev rykket op i superligatruppen, har i denne sæson fået fem opgør fra start i Thomas Thomasbergs startformation i sæsonens ti kampe.

Hvornår starter du mere inde?

– Det håber jeg snart, at jeg gør. Jeg ser mig selv som kantspiller – især på venstrekanten – så jeg håber på, at jeg kan bide mig mere fast der. Men det er heller ikke helt nemt, når man så ryger ned på backen eller wingbacken. Men bare det at få spilletid er jeg super glad for, og jeg håber, jeg kan gøre et bedre indtryk, end jeg har gjort det seneste stykke tid, siger Klysner.

– Jeg bliver bare ved med at klø på, og så må vi se, hvad Thomasberg vælger til startformationen til næste kamp.

Mere kvalitet i de afgørende situationer
Og netop cheftræner, Thomas Thomasberg, ser stort potentiale i sit unge talent. Lige nu kæmper Klysner om opmærksomheden i en meget stærk trup, og så mangler der det allersidste kvalitet, før han tager det sidste skridt ind som profil i Superligaen.

– Det han skal lære, for han har jo en helt uovertruffen energi og power, det er det der med at få styr på beslutningerne og teknikken, mens han spiller i høj fart. Når vi taler med nogle af de modstandere i for eksempel Europa League, som ikke kender os så godt, så siger de jo også, at det er ham, der falder dem i øjnene. Men han skal finde mere kvalitet i sit spil, siger Thomas Thomasberg og slår fast, at han ikke har svært ved at se potentialet hos Klysner.

– Med lidt mere rutine, så bliver beslutningerne også bedre, for farten og energien er unik, og det er også ham, der erobrer bolden i dag (mod Brøndby, red.). Og det er slet ikke første gang, han gør det. Men han skal arbejde med overblikket og så få tempoet ned ved indlæg og afslutninger. Han har to afslutninger i dag. Den ene er sparket fint, men den anden er alt for ivrigt og ryger over. Vi elsker hans energi og power, og det er en af vores egne drenge, så ham er vi glad for, slår Thomasberg fast overfor campo.dk.

Tobias Klysner har også tre ungdomslandskampe for Danmark.

Læs også: Peter Sørensen efter ti mål i to kampe: Jeg kommer ikke med lommerne fuld af tryllestøv

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer