3 min læsningPeter Sørensen efter ti mål i to kampe: Jeg kommer ikke med lommerne fuld af tryllestøv

Vejle Boldklub har gang i en skidt efterårssæson, hvor man blot har hentet to point i Superligaen og dermed ingen sejre. I holdets to seneste kampe har man desuden lukket ti mål ind, hvorfor cheftræner Peter Sørensen kalder den nuværende landholdspause for belejlig.

3 min læsning
Peter Sørensen
Peter Sørensen erkender, at Vejle Boldklub befinder sig i en en kritisk situation. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Peter Sørensen blev hentet ind som cheftrænererstatning for Carit Falch, der blot nåede at stå i spidsen for Vejle Boldklub i fem runder. Nu er vi i superligarunde nummer 11, men klubben er stadig sejrsløse og har blot formået at hente to point i første halvdel af grundspillet.

Der er ingen grund til at sige andet end, at det er en kritisk situation at befinde sig i efter så mange kampe med så få point

Peter Sørensen til campo.dk

De seneste to kampe har desuden budt på to store nederlag – henholdvis 4-1 til oprykkerne fra Silkeborg IF og senest en afklapsning på 6-0 til OB i fredags. Den nuværende landholdspause kommer derfor kærkomment i Nørreskoven, hvor man i disse dage arbejder på at få holdet hen imod sin første sejr i denne sæson. Det fortæller Peter Sørensen til campo.dk

– Ovenpå den seneste kamp er det godt nok, at vi har tid til at rebe sejlene. Vi synes jo, at vi har været noget i modvind. Det at få tid til og få talt det igennem, set det igennem, få bearbejdet det og komme ud af det, således at vi også synes tiden kan være inde til.. At vi har lagt noget bag os, så tiden er inde til at se fremad. Det kan vi godt bruge nogle flere dage på i den situation, vi er i, siger Peter Sørensen, som samtidig forsøger at komme med et bud på, hvordan man henter sæsonens første sejr.

– Jeg kommer ikke med lommerne fuld af tryllestøv. Det er noget med at gå ud og bearbejde det vi ser som skal forbedres. Det kan være helt enkelt. At vi er for dårlige til at score på vores chancer. Det kan være, vi er for ringe til at forsvare os på indlæg. Vi analyserer, hvad det er, der er forbederligt, siger han.

Et stort fokus blandt trænergruppen har også været at forsøge at fastholde en god stemning i spillertruppen. Noget, man onsdag eftermiddag kunne fornemme var til stede med høj musik, latter og dans i omklædningsrummet efter endt træning.

– Stemningen er overraskende positiv. Der er ingen grund til at sige andet end, at det er en kritisk situation at befinde sig i efter så mange kampe med så få point. Men hvis det er, vi går rundt og laver dagligdagen endnu surere ved at være ene og alene fokuseret på hvor store problemer, vi har, og ikke tager os sammen og sørger for, at der kan være plads til glæden over at spille fodbold. Og begejstringen ved at være fodboldspiller, så kommer vi til at havne i et endnu mørkere sted. Det er der ikke behov for, siger Peter Sørensen og fastslår, at han tror på, at han kan redde klubben fra en nedrykning.

– Ja, det tror jeg på, fordi der stadigvæk er lang tid igen. Vi er halvvejs i første af fire omgange. Så at sige. Men det er klart, vi skal sørge for at få nogle point først og fremmest selv, og så skal vi kunne fange et par stykker. Det er det, som er projektet. 

Læs også: Spillermøde i Vejle: Ikke noget med at pege fingre

Vejle Boldklub spiller sin næste kamp i Superligaen på udebane mod Brøndby IF. En kamp, der spilles på Brøndby Stadion søndag den 17. oktober.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer