Europæisk Fodbold

Overblik: Store overraskelser i Europa League

Napoli og Leicester er aftenens store skuffelser, da begge hold tabte deres kamp i Gruppe C. De to blå mandskaber deler derfor sidstepladsen og er under massivt pres, hvis de skal have videre avancement.

Schmeichel kunne kun se til, da Legia bragte sig foran 1-0. Det blev også slutresultatet, og derfor er Leicester nu under massivt pres. Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix.

Aftenens tidlige kampe bød på et par store overraskelser, da både Napoli og Leicester i Gruppe C står uden sejr efter to runder. Derudover havde vi flere danskere i aktion. Her får du et overblik over de vigtigste kampe.

Danske hold i aktion
Herunder kan du læse om både Randers og Brøndby, der leverede flotte præstationer i deres kampe.

Læs mere: Randers tager et point med hjem fra Rumænien efter fornem indsats

Læs mere: Brøndby lider nederlag efter heroisk indsats

Europa League

Antwerp – Frankfurt

Viktor Fischer og Royal Antwerp fik besøg af Jesper Lindstrøm og Frankfurt. Viktor Fischer startede inde, men det blev en kamp uden mange chancer, og først til allersidst kom der hul på bylden, da Frankfurt blev tilkendt et straffespark i tillægstiden. Det kunne indskiftede Goncalo Paciencia sætte sikkert ind, og derfor er Viktor Fischer og Antwerp fortsat uden point. Frankfurt indtager gruppens andenplads.

Fenerbahce – Olympiakos

Olympiakos sejrede torsdag aften i en tyrkisk heksekedel, da de spillede mod Fenerbache. Tiquinho Soares grundlagde sejren, da han efter seks minutter bragte grækerne foran. I anden halvleg udbyggede grækerne føringen til først 2-0 og så 3-0. Efter aftenens kampe er Olympiakos stukket af i gruppen med deres 2 sejre og seks point, nærmeste forfølger er Frankfurt med fire point.

Legia – Leicester

Et Leicester-hold med to danskere på holdkortet skuffede fælt i Polen, da Legia i første halvleg kunne bringe sig foran med 1-0. Leicester-mandskabet, der havde Jannik Vestergaard og Kasper Schmeichel med, formåede ikke at udligne, og derfor endte kampen med et 1-0 nederlag til gæsterne fra Leicester. Leicester står således uden sejre i Europa League, og skraber bunden i gruppen sammen med Napoli.

Napoli – Spartak

Napoli fik en god start på deres kamp mod de russiske gæster fra Spartak Moskva, da de scorede i det første minut. Men efter en halv time fik Napolis Mario Rui direkte rødt, og det gav Spartak Moskva momentum. Napolis 10 mand formåede ikke at dække af for russerne, og 1-0 blev i løbet af anden halvleg vendt til 1-3, før Napoli dybt inde i overtiden reducerede til 2-3. En meget overraskende udvikling i gruppen med Leicester og Napoli der begge har et point, mens Legia topper gruppen med seks point.

Sparta Prag – Rangers

I den anden kamp i Brøndbys gruppe tog Sparta Prag imod skotske Rangers. Sparta Prag kunne efter 30 minutter bringe sig foran ved David Hancko. I anden halvleg formåede Rangers aldrig helt at presse Sparta Prag, og de fik tilmed et rødt kort efter 75 minutter. Rangers er med 1-0 nederlaget at finde på gruppens sidsteplads. I næste runde mødes Brøndby og Rangers i en kamp om gruppens tredjeplads.

Conference League

Alkmaar – Jablonec – Randers’ gruppe

I den anden kamp i Randers’ gruppe tog AZ Alkmaar, med danske Peter Vindahl på målmandsposten, imod Jablonec fra Tjekkiet. Det blev en meget chancefattig kamp, hvor AZ Alkmaar efter en times spil kunne bringe sig foran 1-0, og tidligere FC Nordsjælland-målmand, Peter Vindahl kunne tage et clean sheet med fra kampen.

Zorya – Roma

Mourinhos tropper tog en pligtsejr torsdag aften, da de gæstede nummer fem fra den ukrainske liga. El-Shaarawy lavede et tidligt mål, og derfra var der aldrig stor tvivl om, hvem der skulle løbe med de tre point. I anden halvleg fik romerne sikret sejren med syvtommer søm, da de scorede til både 2-0 og 3-0.