1 min læsningFCK-stjerne om kvindelig dommer: Spændende og hun bliver bedømt på sine kvaliteter

For første gang nogensinde bliver en kamp i herrefodbold på topniveau dømt af en kvinde, når F.C. København i Parken spiller Conference League torsdag aften.

1 min læsning
Kateryna Monzul
40-årige Kateryna Monzul har dømt flere kampe i den bedste mandlige række i Ukraine. Foto: Wikimedia Commons

Ukrainske Kateryna Monzul skriver torsdag aften historie i dansk fodbold i internationalt sammenhæng, når hun skal passe fløjten i Conference League-kampen mellem F.C. København og Lincoln Red Imps fra Gibraltar i Parken. Herhjemme er det nemlig første gang, at en kamp i herrefodbold på topniveau dømmes af en kvinde.

Ekstra Bladet har talt med F.C. København-angriberen Jonas Wind forud for kampen om netop dette.

– Nu er vi så moderne, at det ikke skal betyde noget. Det bliver spændende, og hun bliver bedømt på sine kvaliteter, så der er ikke så meget over. Det er en dommer ligesom alle andre, siger Wind til Ekstra Bladet, der deler samme holdning som sin cheftræner.

– Det er jo sådan, det er i den her moderne verden, vi lever i. Jeg glæder mig til at se hende dømme i morgen, og så skal hun blive bedømt ligesom alle de andre dommere, vi har haft, siger Jess Thorup til Ekstra Bladet.

Læs også: Mensah inden Lyon: Fed oplevelse men ikke mere end det

Også i FC Midtjyllands Europa League-kamp torsdag aften mod Braga på udebane, bliver det en kvinde, der skal holde styr på løjerne. Her skal franske Stéphanie Frappart dømme slagets gang, når midtjyderne skal forsøge at få sin første sejr i det europæiske gruppespil i år.

Læs også: Bo Henriksen fra Randers til Braga: Jeg vil have det samme udtryk i alle kampe

Begge kampe har kick off klokken 21. Opgøret mellem F.C. København og Lincoln Red Imps kan følges på TV 2 SPORT X, mens kampen mellem Braga og FC Midtjylland vises på TV 2 SPORT.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer