2 min læsningFodboldekspert: Jess Thorup har ikke ret lang snor

F.C. København og Jess Thorup røg ud af Sydbank Pokalen onsdag aften efter et nederlag på 3-0 mod Nykøbing FC. En pokaloverraskelse af de helt store, der kom i kølvandet på klubbens første nederlag i Superligaen. Johan Absalonsen vurderer, at Jess Thorup ikke har ret lang snor.

2 min læsning
FCK's cheftræner, Jess Thorup, står igen for skud, efter at holdet har tabt to kampe i streg. Foto: Ritzau Scanpix

Alt var fryd og gammen søndag eftermiddag. Optakten til det store fodboldbrag i Parken var i gang. Det var dejligt sensommervejr, og stadion var udsolgt. Men så stoppede al det skønne også.

I hvert fald hvis man holder med F.C. København. Her blot fem dage efter er det blevet til et nederlag på 1-0 til rivalerne fra FC Midtjylland, hvor man endda spillede 11 mod 10 i mere end en halvleg, og holdet er nu også røget ud af pokalturneringen med 3-0 på udebane til Nykøbing fra første division.

Og lige så langsomt bliver fokus rettet mod FCK og cheftræner, Jess Thorup, der ifølge campo.dk’s fodboldekspert, Johan Absalonsen, får lige lovlig meget kritik.

– Hvis man kigger specifikt F.C. København og Jess Thorup, så er det et meget godt billede på Jess Thorup og hans karriere i klubben. Han har ikke ret lang snor. Han skal bevise meget mere end Ståle. Og jeg tror altid, han vil blive målt op mod Ståles karisma og Ståles bedste resultater. Det er svært at leve op til, og han har klart kortere snor.

Læs også: Jess Thorup før topbrag: Først skød de kun på en – nu er der harmoni!

– Jeg er overrasket over, hvor hårdt der bliver gået til FCK. Selvfølgelig er det et dårlig resultat, men alle kan tabe til FC Midtjylland, selvom du er 11 mod 10. Og så nederlaget mod Nykøbing er selvfølgelig også et dårligt resultat. Men det er pokalfodbold, siger Johan Absalonsen om de seneste dage for løverne fra Østerbro.

Jess Thorup valgte at spare en lang række af sine profiler fra startelleveren, da han afleverede holdkortet forud for pokalkampen mod Nykøbing, og det var reelt kun tre spillere fra den normale startellever, der startede inde i pokalen.

Men nederlaget i pokalen falder mere tilbage på spillerne, mener Absalonsen.

– Jeg synes, det er en fair kalkuleret risiko at spare så mange de normale startere. Det skal man kunne i de kampe her, og det kan man ikke klandre Jess Thorup for. Den største modstander for FCK lige nu, er dem selv, hvis al presset begynder at sætte sig i truppen. Men jeg tror nu, at spillerne og mandskabet nok skal komme igen.

Der venter en svær opgave for FCK allerede på søndag, når de spiller på udebane mod FC Nordsjælland i Farum.

FCK har dog ikke tabt til FCN på udebane siden august 2017!

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P