3F Superligaen

Hvor blev mesterholdet af???

Det er ikke mere end fire måneder siden, hele Brøndby var pyntet i guld, og Niels Frederiksen blev hyldet på...

Niels Frederiksen og Brøndby IF har en mental udfordring lige nu. Foto: Ritzau Scanpix

Det er ikke mere end fire måneder siden, hele Brøndby var pyntet i guld, og Niels Frederiksen blev hyldet på Brøndby Stadion som en anden rockstjerne iført solbriller. Alt åndede fryd og gammen, og man fornemmede troen på, at nu ville Brøndby for alvor kunne bide skeer med toppen (læs: FCK og FCM) i superligaen.

Men virkeligheden har været en helt anden, hvor otte point i ni kampe taler sit tydelige sprog. Men hvad er så gået galt i Brøndby siden mesterskabet?

Transfers
CV har været i skudlinjen igennem sommeren for ikke at levere på transferfronten, efter at flere spillere har forladt Brøndby i sommerens transfervindue. Men i mine øjne er der reelt kun to af de spillere, der har forladt Brøndby, som virkelig har gjort ondt på kvaliteten på holdet.

Lindstrøm giver sig selv. Han brændte banen af i sidste sæson og var den spiller, der reelt gjorde at Brøndby kunne tro på mesterskabet sidste sæson. Den anden er Anthony Jung, som både var et solidt defensivt anker, en ledertype og en spiller, der kunne sætte spillet for Brøndby i deres opbygningsspil. De gjorde ondt at miste for BIF.

Schwäbe og Hermannsson fik begge masser af spilletid i sidste sæson, men jeg ser ikke nogen af disse spillere som afgørende for Brøndbys mesterskab eller for Brøndbys hold generelt. Schwäbe var i mine øjne ikke en ”match-saving” målmand. Det er spillere, som er blevet fint erstattet af Mads Hermansen og Kevin Tshiembe.

 I en ”normal” sæson ville FCK eller FCM have taget det mesterskab!

– Johan Absalonsen

Lasse Vigen havde flere indhop fra bænken, end han havde startpladser i sidste sæson, og kan på den baggrund heller ikke anses som en afgørende spiller for Brøndby, selvom han selvfølgelig viste en masse arbejdsomhed og var en indpisker, når han spillede.

Reelt har Brøndby mistet to spillere, der har gjort rigtig ondt, men uanset hvor gode de end var, så kan vi langt fra give sommerens transfervindue og tabet af Jung og Lindstrøm skylden for Brøndbys sløje sæsonstart. Der skal simpelthen mere til for at forklare Brøndbys niveautab i denne sæson.

Er Brøndby et ægte tophold?
Der er ingen tvivl om at Brøndby i sidste sæson drog fordel af, at både FCM og FCK – meget uvant – havde et pointsnit på under to. I en ”normal” sæson ville FCK eller FCM havde taget det mesterskab. Samtidig har det været påfaldende, at der ikke har været mere respekt fra modstanderne for at møde Brøndby.

Her tænker jeg specielt på Brøndbys hjemmekampe mod oprykkerne fra henholdsvis Viborg og Silkeborg, hvor begge oprykker ikke synes særlig påvirkede af at møde mestrene på udebane. Det står i hvert fald i skarp kontrast til de glade år i start 00’erne under Laudrup, hvor de notoriske elevatorhold i superligaen frygtede at komme til Brøndby Stadion. De mangler den respekt, det giver hos modstanderen, at bliver anset for at være et ægte tophold. Den respekt som jeg synes FCM og FCK får, når de møder de mindre hold på hjemmebane. Den respekt har Brøndby bare ikke i øjeblikket hos de andre hold i Superligaen.

Den mentale omstilling er nok den største fjende for Brøndby og spillerne lige nu

– Johan Absalonsen

Hvad så nu?
Ligesom Brøndby i sidste sæson mærkede hvordan sejre og lugten af guld gav vinger, kan jeg også frygte at den nedadgående spiral som Brøndby befinder sig i lige nu, kan forplante sig i truppen og gøre det svært at sætte en stime af sejre sammen. Specielt når man som Brøndbyspiller skal ændre sit mindset fra at være tophold, til at være et hold der kæmper bare for at få point ind på kontoen.

Den mentale omstilling er den største fjende for Brøndby og spillerne sammen med deres midtugekampe i Europa. For der skal reelt set kun to-tre sejre til i de næste par kampe, før at Brøndby igen befinder sig i den sjove ende af tabellen.

Det er bare lettere sagt end gjort, når man som Brøndby har svært ved at finde sig selv i øjeblikket.   

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P