2 min læsningDen internationale spillerforening advarer om mulig konflikt og presset kalender

Den international spillerforening, FIFPRO, er alt andet end tilfreds med manglende inddragelse i planlægningen af en meget travl kalender i 2022. Foreningens generalsekretær advarer om en mulig konflikt.

2 min læsning
FIFA-præsident, Gianni Infantino, med trofæet for VM for klubhold
Gianni Infantino har mange planer sammen med FIFA, men de kritiseres af spillernes sammenslutning for manglende dialog. Foto: Ritzau / Scanpix / REUTERS/Ibraheem Al Omari/File Photo

Konflikter mellem fodboldens aktører er ikke nyt for os danskere.

Ad flere omgange har fodboldglade danskere været vidner til konflikter mellem DBU og Spillerforeningen, der dog nu ser ud til at være landet et rimeligt stabilt sted om de pågældende overenskomster.

Til gengæld kan der være en større konflikt på vej i international fodbold.

Det varsler i hvert fald generalsekretæren i den international spillerforening, FIFPRO. Problemet er en presset kalender i 2022, hvor VM skal afholdes i november, og udmeldingen kommer i kølvandet af FIFA’s for nyligt fremførte ønske om at afholde VM hvert andet år.

– Det er frustrerende. Det virker som ’Groundhog Day’ (den ene dag ligner den anden, red.). Det her problem vender tilbage hvert halve og hele år. Når vi har så store udfordringer med at planlægge kalenderen, så kræver det rettidig planlægning at balancere alle parter fra klubber, lande, ligaer og landshold for såvel mænd som kvinder samt alle større og mindre markeder, siger Jonas Baer Hoffmann til fodboldmediet Offthepitch.

I sidste uge i Doha afholdte verdens førende klubber og FIFA et seminar omkring blandt andet verdensmesterskaberne i fodbold samt planlægningen af kampkalenderne, og mens FIFA afslørede et nyt ’Advisory Board’ af tidligere stjernespillere, der arbejder med projektet om VM hvert andet år, beklager FIFPRO sig over at skulle læse om planerne gennem de international medier.

Læs også: Schmeichel og ni andre legender bliver en del af nyt advisory board nedsat af Wenger

– Forslaget (om slutrunder hvert andet år, red.) giver åbenlyse udfordringer for andre turneringer i forhold til en meget presset kalender. Det er ikke særlig gavnligt, at den her udmelding foregår via medierne, før det sker blandt alle os interessenter. Det er et spørgsmål om tillid, lyder det fra den hollandske generalsekretær.

– Hvis der ikke er nogen sund dialog, vil gode reformer fejle. Og dårlige reformer vil medføre konflikter, slutter Hoffmann.

FIFA’s advisory board tæller blandt andre danske Peter Schmeichel, mens det er den tidligere Arsenal-manager og FIFA’s nuværende chef for udvikling af fodbolden, Arsene Wenger, der har fremsat forslaget om, at VM afholdes hvert andet år.

Du kan læse mere på www.offthepitch.com

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P