International Fodbold

FIFPRO om nyt VM-forslag: Der er en grænse

Den internationale spillerforening, FIFPRO, er imod FIFA's forslag om at afholde VM hvert andet år. Der er en fysisk og mental grænse for spillerne, vurderer spillerforeningen.

Hvis Neymar og andre store stjerner skal spille om VM-trofæet hvert andet år, mener FIFPRO, at man skal tage højde for spillernes ve og vel. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes

FIFPRO taler spillernes sag, og de er ikke i tvivl om, at et VM hvert andet år er en dårlig idé. Generalsekretæren i FIFPRO, Jonas Baer-Hoffmann, mener, man skal tage hensyn til spillernes helbred og uddyber til spillerforeningens hjemmeside:

– Spillerne har naturlige fysiologiske grænser og en iboende interesse i det bæredygtige fremskridt af spillet. Sportens succes afhænger af deres fysiske og mentale velbefindende, siger han.

Læs også: Arsène Wenger præsenterer ny FIFA-plan: “Vi vil have VM hvert andet år”

Et VM hvert andet år vil automatisk betyde endnu flere kampe i kalenderen. Især for de bedste spillere, der i forvejen er presset af et program, der udover landskampe tæller kampe i ligaer, nationale pokalturneringer og europæiske turneringer.

Læs også: Engelsk landstræner: Jeg er åben for VM hvert andet år

Derfor håber generalsekretæren, at interessanterne i fodboldens verden kan kommunikere bedre i fremtiden og bygge beslutninger på kollektiv erfaring og synspunkter.

– Manglen på oprigtig dialog og tillid mellem institutionerne i fodbold blokerer spillets mulighed for at opbygge mere modstandsdygtighed efter en smertefuld pandemi. I stedet vender vi tilbage til de samme gamle konfliktvaner, siger Jonas Baer-Hoffmann.

Næste gang VM afholdes er i 2022 i Qatar, hvor den store turnering spilles mellem den 21. november og 18. december.

Læs også: VM HVERT ANDET ÅR – MINDST!

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P