1 min læsningFIFPRO om nyt VM-forslag: Der er en grænse

Den internationale spillerforening, FIFPRO, er imod FIFA's forslag om at afholde VM hvert andet år. Der er en fysisk og mental grænse for spillerne, vurderer spillerforeningen.

1 min læsning
Hvis Neymar og andre store stjerner skal spille om VM-trofæet hvert andet år, mener FIFPRO, at man skal tage højde for spillernes ve og vel. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes

FIFPRO taler spillernes sag, og de er ikke i tvivl om, at et VM hvert andet år er en dårlig idé. Generalsekretæren i FIFPRO, Jonas Baer-Hoffmann, mener, man skal tage hensyn til spillernes helbred og uddyber til spillerforeningens hjemmeside:

– Spillerne har naturlige fysiologiske grænser og en iboende interesse i det bæredygtige fremskridt af spillet. Sportens succes afhænger af deres fysiske og mentale velbefindende, siger han.

Læs også: Arsène Wenger præsenterer ny FIFA-plan: “Vi vil have VM hvert andet år”

Et VM hvert andet år vil automatisk betyde endnu flere kampe i kalenderen. Især for de bedste spillere, der i forvejen er presset af et program, der udover landskampe tæller kampe i ligaer, nationale pokalturneringer og europæiske turneringer.

Læs også: Engelsk landstræner: Jeg er åben for VM hvert andet år

Derfor håber generalsekretæren, at interessanterne i fodboldens verden kan kommunikere bedre i fremtiden og bygge beslutninger på kollektiv erfaring og synspunkter.

– Manglen på oprigtig dialog og tillid mellem institutionerne i fodbold blokerer spillets mulighed for at opbygge mere modstandsdygtighed efter en smertefuld pandemi. I stedet vender vi tilbage til de samme gamle konfliktvaner, siger Jonas Baer-Hoffmann.

Næste gang VM afholdes er i 2022 i Qatar, hvor den store turnering spilles mellem den 21. november og 18. december.

Læs også: VM HVERT ANDET ÅR – MINDST!

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer