3F Superligaen

Kent Nielsen: De nye spillere skal løfte vores startellever

Silkeborg IFs cheftræner ser frem mod næste kamp i Superligaen mod Brøndby og giver samtidig en status på sin trup efter transfervinduets lukning.

Kent Nielsen på sidelinjen for Silkeborg IF i Superligaen
Silkeborgs cheftræner Kent Nielsen har styr på, hvordan de skal gribe kampen mod Brøndby IF an. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Silkeborg IF har startet superligasæsonen stærkt med to sejre, fire uafgjorte resultater og blot et enkelt nederlag i de første syv kampe. Tilmed har oprykkerholdet leveret flot og poleret fodboldspil.

Og det er ikke en tilfældighed, hvis man spørger Kent Nielsen.

Tror du, at jeres sæson i 1. division har gavnet jeres spil positivt?
– Det er nemmere at forfine ting, når man spiller på et niveau, hvor fejl ikke bliver straffet lige så intenst som i Superligaen. Det har helt klart været med til at styrke os. Vi er blevet tydligere og mere afklaret med, hvordan vi gerne vil spille. Det er ikke konceptfodbold. Det er noget, vi har nørdet med gennem længere tid og med det spillermateriale, vi har til rådighed, siger Kent Nielsen til campo.dk.

Superligaklubben har denne sommer hentet en håndfuld spillere til. Her kan Nicolai Larsen, André Calisir, Robert Gojani og Søren Tengstedt blandt andet nævnes. Cheftræneren er glad for alle tilgangene, som han har store forhåbninger og forventninger til.

– De nye spillere skal gerne kunne falde ind i nogle af de ting, som vi gør. Men de skal bidrage med, hvad de kan, så det kan give os nogle andre muligheder, siger Kent Nielsen inden han pointerer, at de gerne skal kunne løfte Silkeborg op på næste niveau.

Læs også: Transferoverblik: Sådan handlede superligaklubberne i dette vindue

– Der var nogle positioner, hvor vi skulle handle hurtigt på. Vi var meget glade for Patrik (Gunnarsson, målmand, der vendte tilbage til Brentford fra leje, red.), men Brentford ville gerne kigge på ham i preseason og se, hvor han stod. Og det ville Patrik også gerne, fordi de nu var blevet et Premier League-hold. Vi havde bare ikke tid og mulighed for at vente, så vi hentede Nicolai Larsen hjem fra fransk fodbold. Han har niveauet, siger cheftræneren og sætter flere ord på sine nye tilgange.

– Vi tog André Calisir (hentet i græske Apollon Smyrnis, red.) ind, fordi vi manglede lidt i midterforsvaret, hvor Tobias Salquist og Joel Felix har spillet meget og gjort det fint. Vi har bare været bevidste om, at vi skulle hente erfaring ind, der skal løfte vores startellever, siger Kent Nielsen og gør det klart, at resultater fremover er det vigtigste parameter.

– Jeg synes, vi har et godt mix nu. Mellem unge og rutinerede kræfter. Det vigtigste er indiskutabelt resultater, så det har været baggrunden for vores handler.

Nicolai Larsen er gået direkte ind på Silkeborg-holdet med et højt niveau. Foto: Ritzau Scanpix

Søren Tengstedt med 10’eren
Nu har Søren Tengstedt jo fået 10’eren, og jeg ved ikke, hvor meget du selv går op i den slags? Men er det trøjenummer noget, han selv har valgt?
Haha.. Det er lidt blandet. Vi kigger jo på, hvad der er ledigt. 10’eren havde Magnus Mattsson jo (solgt til NEC Nijmegen denne sommer, red.). Vi kigger lidt på, hvad det er for en type spiller. Og så ved vi godt, at der er lidt omkring nummer 10. Om han kan bære det. Det er indiskutabelt, at Søren var rigtig, rigtig stærk i slutningen af hans AaB-karriere og så har haft det rigtig svært i AGF, hvor det blev mere sporadisk. Men der er ingen tvivl om, at vi ser det store potentiale i Søren. Han har redskaberne til at kunne udvikle sig og gøre holdet bedre. Men der skal ikke lægges så meget i det. Alexander Lind har nummer 9. Det har Helenius ikke. Så det er også lidt tilfældigt, hvad der er ledigt.

Hvor langt er han fra startelleveren?
– Argh… Der er et stykke vej. Han spillede en fin reserveholdskamp mod FC Midtjylland – især i anden halvleg. Men han skal lige ind i det og justeres lidt. Jeg tror, han hurtigt kommer efter det, og så er han med i truppen i morgen. Det er ikke en, som vi er bange for at smide ind, fortæller Kent Nielsen, der samtidig afslører, at hverken Tengstedt eller Robert Gojani (ny midtbanespiller, som er hentet i Elfsborg IF denne sommer, red.) starter mod Brøndby.

Læs også: Tengstedt jagter sit superligagennembrud: “Jeg tror ikke, at jeg passede ind i spillestilen hos AGF”

Kampen på Brøndby Stadion
Det betyder da heller ikke længere det helt store for Kent Nielsen at besøge Brøndby Stadion, som han har en fortid hos som cheftræner.

– Jeg har efterhånden været for mange gange på Brøndby Stadion til, at det bliver noget specielt for mig i morgen. Det er altid specielt første gang efter en fyring, men nu har jeg været der som både AaB-, OB- og nu Silkeborg-træner, så jeg har fuldt fokus på kampen nu, siger Kent Nielsen.

Dog har han fortsat stor respekt for Vestegnen og den klub, han selv stod i spidsen for fra januar 2009 til fyringen i marts 2010.

– Jeg er altid blevet taget godt imod på Brøndby Stadion efter min fyring – både som scout og cheftræner. Også af dem, som jeg helt sikkert tror ville have mig fyret dengang. Respekten for Brøndby og hvad de præsterer nu, er stor fra min side af.

Der er kick off på Brøndby Stadion i morgen fredag den 10. september klokken 20. Ottende spillerunde i Superligaen starter tidligere samme dag, når FC Midtjylland klokken 18 tager imod FC Nordsjælland.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P