1 min læsningLokalt medie: AGF’s nye stadion skal bygges med ungarsk inspiration

Aarhus Stifstidende erfarer, at det nye Ceres Park bliver sammenligneligt med Groupama Arena, hvor ungarske Ferencvaros spiller sine hjemmekampe.

1 min læsning
Groupama Arena
AGF's tilhængere kan spejde mod Groupama Arena i Ungarn, hvis de vil se, hvordan det nye Ceres Park kommer til at se ud. Foto: Szandrasiklosi/Wikimedia Commons

Aarhus Stifstidende skriver torsdag morgen, at de aarhusianske fodboldfans, der vel og mærke holder med AGF, godt kan begynde at glæde sig. Planerne om et nyt stadion rykker nemlig hastigt nærmere.

Kongelundsprojektet, der skal være med til at bygge det nye fodboldstadion, bruger Groupama Arena som den grundlæggende inspirationskilde til AGF’s nye hjemmebane.

Kapaciteten i det ungarske stadion er på 22.000 tilskuere, som er lidt mere end det nuværende Ceres Park kan rumme. I Kongelundsprojektet arbejdes der ud fra, at byens kommende stadion skal have plads til minimum 20.000 tilskuere.

Groupama Arena blev bygget i 2014 og kostede 53 millioner euro – altså små 400 millioner kroner.

Kongelundsprojektet har fået doneret to gange 250 millioner kroner fra Lind Invest og Salling Fondene. Derudover har Aarhus Kommune tilført 250 millioner kroner til projektet.

Samme placering – skal stå klar i 2026
Avisen skriver endvidere, at Kongelunden nu har brugt et lille halvt år på at afklare, om der var en anden mulighed for en placering af stadion.

Miljøstyrelsen afviser bebyggelse i fredskov og derfor skal det nye stadion ligge, hvor det nuværende gør.

Ifølge Kongelundens direktør ændrer den afklaring dog ikke på, at 2026 fortsat er målet for en åbning, selv om det ikke er en endelig tidsplan og dermed ikke kan garanteres.

Den endelige tidsplan kan først fastlægges efter udbudskonkurrencen – det vil sige – når vinderprojektet i Kongelundsprojektet er fundet. Samt når man præcis ved, hvor lang tid det vil tage at opføre det nye stadion.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P