2 min læsningFC Barcelonas seneste debutant: Jeg er verdens gladeste dreng

Lionel Messis afgang fra FC Barcelona har selvsagt været hård ved selvforståelsen i den catalanske storklub, men samtidig er der blevet plads til flere nye og unge spillere. I søndagens kamp mod Getafe fik 17-årige Gavi for første gang chancen.

2 min læsning
Gavi fik debut for FC Barcelona mod Getafe
Kun Vincente Martínez, Ansu Fati og Bojan Krkic var yngre end Gavi, da de fik deres Barca-debut. Foto: Lluis Gene/AFP/Ritzau Scanpix

Den eneste død den andens brød.

Helt så sort-hvidt kan det muligvis ikke stilles op, men med Lionel Messis afgang fra FC Barcelona, ser den spanske storklub ud til at bevæge sig ind i en ny æra. En æra som ser ud til at skulle bæres af ungdommen.

Søndag fik midtbanespilleren Pablo Martín Páez Gavira – kaldet Gavi – sin debut i en alder af blot 17 år og 24 dage, og dermed stryger han ind som Barcelonas fjerdeyngste debutant nogensinde.

– Jeg er verdens gladeste dreng. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Tusind ting for igennem hovedet på mig, og jeg var en smule nervøs under opvarmningen, men jeg gik ud og gav den alt. Jeg huskede på alle de trænere, jeg har haft, og hvordan de har hjulpet mig med at udvikle mig, sagde Gavi efter debuten til Barca TV.

Gavi blev skiftet ind i stedet for Martin Braithwaite til de sidste 15 minutter af kampen mod Getafe, og den klejne midtbanespiller, der begår sig på den offensive del af midtbanen, høstede efterfølgende roser fra træner Ronald Koeman.

– Jeg har været rigtig glad for ham lige fra første dag. Det var en svær kamp, men det var meget vigtigt at komme ind i sådan en kamp. Jeg har ingen tvivl i forhold til vores unge spillere, for de er rigtig gode, lød det efter kampen fra Koeman.

Siden Messis afgang har træner Ronald Koeman givet debut til ikke mindre end fem spillere, og ser man bort fra nyerhvervelsen Memphis Depay, har de alle på nær én en fortid på La Masia-akademiet.

Nico González og tilbagevendte Eric García fik sammen med Memphis Depay debut i sæsonens første LaLiga-kamp mod Real Sociedad, mens østrigske Yusuf Demir fik debut i sidste weekends 1-1 kamp mod Athletic Bilbao.

Gavi kom til Barcelona fra Real Betis’ ungdomsafdeling i sommeren 2015, hvor han således startede på klubbens u14-mandskab.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P