3F Superligaen

Jørgensen stoler på sig selv: Håber AaB-spillerne vil med

Mathias Jørgensen blev i sommer valgt som ny AaB-anfører efter bare et halvt år i klubben. Selvom offensivspilleren godt kan mærke det ekstra ansvar, der følger med, har han ikke lavet om på sig selv i den nye rolle, fortæller han.

Foto: Peter Hasle Laursen
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

I en alder af bare 23 år render Mathias Jørgensen rundt med anførerbindet i AaB. 

Det sker efterhånden flere og flere steder rundt omkring i fodbold-Europa, at anførerne er unge. Norske Martin Ødegaard(25) er kaptajn i storklubben Arsenal, og Matthijs de Ligt var bare 19 år, da han var anfører i Ajax, som spillede semifinale i Champions League.

I Mathias Jørgensens tilfælde blev anførerbindet sat på overarmen efter mindre end et halvt år som AaB-spiller.

I et interview med Campo fortæller kantspilleren om sin nye rolle, som han føler passer godt til sin personlighed.

–  Der er et større ansvar på mig i forhold til at se, om jeg kan påvirke hele gruppen i den rigtige retning. 

– Jeg gør det med de ting, jeg synes, jeg står for som person – så så meget synes jeg ikke, jeg har ændret. Jeg prøver at vise den person og de værdier, jeg har, siger anføreren og fortsætter.

– Og så håber jeg, de andre vil følge med, og det føles som om, de har en god respekt for det, siger han.

Hvad er det for nogle menneskelige værdier, du gerne vil have skinner igennem?

– Jeg har altid været en hårdtarbejdende, smilende og krævende fyr. Jeg kræver noget af mine holdkammerater, men det gør jeg kun på baggrund af, at jeg selv vil levere 100 procent til træning og kamp. 

– Det er en kompetence, jeg ikke synes kræver talent eller noget andet. Det er noget, jeg synes, der burde ligge naturligt til alle – at man kan kigge sig selv i spejlet efterfølgende og sige, man har lagt en 100 procent indsats.

– Så er der gode og dårlige kampe og træninger, men det skal man lære at kapere og udvikle sig ud fra det, siger Mathias Jørgensen.

Jeg er sindssygt ydmyg omkring det. Især fordi det at være frontfigur er én ting. Noget andet er, hvad vi skaber sammen.

Mathias Jørgensen, AaB

Selvom den nordjyske traditionsklub sidste sæson var en tur nede at vende i NordicBet Ligaen, er det en af de klubber, de rager højest op i det danske fodboldlandsskab.

Hjemme på Aalborg Portland Park er opbakningen stor, og når klubben tager til Aarhus, Herning eller København møder der mange tilskuere op på lægterne.

AaB har spillet flere gode opgør mod landets andre topklubber gennem tiden, så det er modstander, mange klubbers fans gerne vil slå.

Foto: Peter Hasle Laursen

Den nordjyske klubs status er med til at gøre æren som anfører større, forklarer den tidligere New York Red Bull-spiller.

– Det er en traditionsrig fodboldklub. En kæmpeklub i dansk fodbold, og jeg er mega stolt af at kunne være en frontfigur for AaB.

– Men jeg er også sindssygt ydmyg omkring det. Især fordi det at være frontfigur er én ting. Noget andet er, hvad vi skaber sammen.

– Det handler om at være en sammenflydende enhed og ikke så meget om mig, Mads eller nogen af de andre. Det handler om os alle sammen, det skal vi huske.

– Det er klublogoet foran, der betyder mere end navnet bagpå, siger han.

Det lyder som et citat fra den gamle Arsenal-anfører Tony Adams. Men betyder det så, at Jørgensen er en anfører af ‘den gamle’ skole, eller hvordan er han som kaptajn?

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det spørger Campo holdkammeraten Mads Bomholt om.

– Han er kommet ind i truppen med storm, og så er han bare en fantastisk person. Han er en ledertype og han har taget ejerskab fra dag 1. 

– Han går forrest i kampene og både på og uden for banen er han en klasse-fyr, der hjælper de unge og også de ældre. Så som person har jeg kun godt at sige om ham.

– Det gælder også som fodboldsspiller, hvor han har vist sine kvaliteter i denne sæson og også i sidste sæson, siger Bomholt.

Kan du mærke forskel på ham, nu hvor han er blevet anfører?

– Slet ikke. Han er den samme stille og rolige person. Han gør ikke noget anderledes end før – han er stadig en klasse-fyr som går forrest, siger Bomholt.

Ønsker at finpudse så meget som muligt

Campo var på besøg ved AaB’s træning dagen inden en 2-1 sejr mod Lyngby Boldklub i Superligaen.

Undervejs kunne man opleve Jørgensen ved flere lejligheder være i kommunikation med en assistenttræner i forbindelse med en skabelonsøvelse.

AaB-cheftræner Menno Van Dam råbte og dirigerede, men det afholdte ikke kaptajnen fra at lufte sine egne tanker og idéer overfor assistenten.

Jørgensen forklarer selv, at han blot har en naturlig interesse for at udvikle alle aspekter af sit eget og holdets spil. 

– Jeg har lyst til at finpudse så mange ting som muligt. Alt hvad vi kan gøre for at vi vinder  i weekenden, det er det jeg prøver, om vi kan samarbejde om uanset om det er holdkammerater, trænere – alle mulige.

– Det gælder om at få skabt en sulten, solid familie og enhed, vi har i klubben lige nu, siger han.

Har den interesse og kommunikation med trænerne noget at gøre med, om du blev anfører, tror du?

– Nej, det tror jeg ikke. Jeg tror ikke, jeg har mere kommunikation med assistenterene end så mange andre.

– Det er en ting, nogle er interesseret i og så er der nogle, der ikke er det så meget. De vil bare gøre deres ting på banen, siger han.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P