3F Superligaen

Tidligere FCK-talent: Derfor forlod jeg klubben

Alexander Simmelhack skiftede henover sommeren København ud med Søhøjlandet, da tiden i FCK nåede sin ende – nu har det unge angribertalent sat ord på afgangen til Campo.

Alexander Simmelhack til en træning med Silkeborg IF.
Foto: Kasper Benthien
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Fra København til Søhøjlandet.

Den 21. august blev Alexander Simmelhack solgt fra FCK til Silkeborg IF.

Her lød forklaringen, at den 1,90 centimeter høje 18-årige angriber var for langt fra spilletid, hvilket man nu har glæde af på Jysk Park.

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Bruddet med FCK

Overfor Campo har Alexander Simmelhack nu også sat ord på, hvordan det var at forlade F.C. København – noget han egentlig havde set komme.

– Det havde jeg regnet med. Det var ikke fordi, at jeg fik chancen der, og sådan er det – sådan er det for mange.

– Nu valgte jeg ikke at blive i Milan, så jeg skulle kigge et andet sted.

Kunne lynhurtigt mærke, at jeg ikke var en del af planerne i FCK

Alexander Simmelhack

Føler du, at du havde fortjent mere i FCK?

– De andre angribere i FCK, de havde jo været der, imens jeg jo var i Milan. Så hvis jeg var endt med at blive dernede, så er det jo klart, at de ikke har mig i tankerne.

Foto: F.C. København

– Så for mig kommer det ikke som en stor overraskelse, det kunne jeg også lynhurtigt mærke, da jeg kom tilbage – at jeg ikke var en del af tankerne.

Hvordan kom det til udtryk?

– Jeg trænede ikke med holdet. Jeg skulle træne for mig selv, og til sidst kom jeg ned på U19.

Silkeborg slår til!

Det valgte Silkeborg at lukrere på, og det var også på grund af den unge angribers lyst til at spille dansk fodbold.

– Jeg kunne godt tænke mig at prøve mig af i Danmark – endten i NordicBet Ligaen eller Superligaen.

– Og så kom den her mulighed. Det lød som et virkelig godt projekt, hvor jeg kunne bygge mig ind på holdet og komme en lille smule i spil til at starte med.

Her fik Alexander Simmelhack da også en fantastisk start på tilværelsen med sin første 3F Superliga-scoring i sin debut mod Vejle.

– Jeg var faktisk lidt i tvivl, om jeg overhovedet kom med, for jeg var lige kommet tre dage inden og var måske i lidt sløj form.

– Men så at få lov til at komme ind i de sidste syv minutter og få en nem scoring – det var fedt, fortæller Simmelhack med et stort smil.

Kapitlet i Milano

Til trods for, at Silkeborg er en smuk og yndig by, så er det dog ikke den mest eksotiske destination, som Alexander Simmelhacks stadig spæde karriere har taget ham forbi.

I den forgangne sæson udlejede F.C. København ham nemlig til ingen ringere end AC Milan, hvor den unge angriber tørnede ud for klubbens U19-hold, som kom i UEFA Youth League-finalen, som man dog tabte med 3-0 til Olympiakos.

Foto: AC Milan

I Milano kunne det sagtens være blevet til mere, fortæller Simmelhack.

Var det en mulighed at blive i Milan?

– Ja, det var det. Det handlede mest om, hvad jeg havde lyst til. Jeg havde lyst til at komme tilbage til Danmark eller måske Skandinavien.

Store op- og nedture

Hvordan var det i AC Milan?

– Der var både store op- og nedture. Der er jo altid i starten, hvor man lige skal lære tingene at kende og prøve at forstå sproget en smule – også når man har en træner, der ikke taler engelsk på nogen måder.

– Og så var der jo nogle gode kampe, hvor man fik masser af minutter, og Youth League-kampagnen, hvor vi kom med i finalen, som var superfedt.

Alexander Simmelhack til en træning med Silkeborg IF.
Foto: Kasper Benthien

– Det er jo noget af det, man har drømt om, siden man lærte om turneringen. Og så har jeg også haft nogle skadesperioder, som ikke var særligt sjove, så det er både gode og dårlige ting dernede fra helt klart.

Hvordan endte dit italienske med at blive?

– Jamen, jeg tror, at hvis man spørger min træner dernede, så var det nok ikke så godt, men jeg endte med at forstå, når vi skulle have taktikmøder, og hvad vi skulle, fortæller Alexander Simmelhack til Campo med et smil.

Du kan se hele interviewet med Silkeborgs unge angribertalent i videoen over artiklen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P