Herrelandsholdet

Flemming Toft: Kjærs exit lå i luften under EM

Simon Kjær er færdig på landsholdet, og Campos fodboldkommentator Flemming Toft forstår østjydens beslutning.

Flemming Toft kigger ind i kameraet iført skjorte
Foto: Flemming Toft
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Som journalist og kommentator har Flemming Toft bevidnet mange store spilleres afsked på det danske landshold.

Ja, faktisk nærmest de fleste af de store siden 1980’ernes gyldne generation.

Sent torsdag aften kom så endnu en afsked til samlingen, da Simon Kjær annoncerede, at han stopper i rødt og hvidt efter 15 års landsholdstjeneste.

Toft er da heller ikke sen til at anerkende Kjærs store betydning for Herrelandsholdet.

– Det er en af de største, der siger farvel – ikke mindst i lederrollen på og omkring landsholdet. Hans femten år i nationaltrøjen, 132 landskampe og 67 som anfører fortæller om en særlig karriere, siger fodboldkommentator på Campo, Flemming Toft.

Kjær har strålet som duelspiller, mener Toft, men den nu 35-årige østjydes lederegenskaber under skiftende landstrænere står klarest tilbage.

Foto: Bernadett Szabo/Reuters/Ritzau Scanpix

– Simon kunne samle truppen, han var vigtig for nye unge spillere på landsholdet og han udstrålede en særlig ro.

– Vi så det tydeligt omkring samarbejdsaftalen mellem spillerne og DBU, men tydeligst omkring EM-slutrunden 2021 og Christian Eriksens kollaps i Parken. Her cementerede han sin betydning for spillerne og for Hjulmand.

– Det er mest af alt lederen Simon Kjær, vi siger farvel til, lyder det fra Toft.

Klar opfordring til Wieghorst

Kjær var med til sommerens EM-slutrunde i Tyskland, men fik ikke et eneste minut på banen, og udsigterne til mere landsholdsfodbold var da også forsvindende, fortæller Toft.

Flemming Toft kigger ind i kameraet iført skjorte
Foto: Campo

– Hans exit kommer absolut ikke som en overraskelse. Morten Wieghorst havde ikke udtaget ham til de to Nation League kampe i september, han er lige nu uden klub og dermed spilletid – og hans farvel lå i luften omkring bænken, som han varmede under hele EM-slutrunden i Tyskland. Nu fik han selv lov at tage afsked med landsholdet.

Det er ikke kun en forsvarsspiller, som landsholdet siger farvel til, det er også en anfører. Der venter derfor den vikarierende landstræner Morten Wieghorst en opgave i at udnævne en ny anfører.

Flemming Toft håber på noget friskt.

– Landsholdet samles meget snart, og det ligner ikke den store revolution omkring anførerjobbet. Kasper Schmeichel bliver genvalgt, Christian Eriksen vel også som viceanfører – men ellers er mit fremtidsbud Pierre-Emile Højbjerg.

– Det kunne være forfriskende, at Wieghorst starter en ny landsholdstid med at udnævne en helt ny kaptajn, slutter Toft.

Danmark spiller første kampe i Nations League den 5. september mod Schweiz. Derudover venter kampe mod Serbien og Spanien.

– Kjær en af de mest betydningsfulde nogensinde

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P