Premier League

Grønt lys til United og City: Kan deltage med søsterklubber

De to store Manchester-klubber har nu fået grønt lys til at deltage i europæiske turneringer sammen med Nice og Girona. United er fortsat forhindrede i at hente Jean-Clair Todibo.

Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

UEFA har fornyet reglerne på området. Og det har skabt bange anelser i begge Manchester-klubber.

For de nye regler betyder, at klubber med samme ejere ikke må deltage i den samme europæiske klubturnering.

Og det er noget, som potentielt kunne ramme Manchester City, hvis ejer City Football Group også har den spanske klub Girona i folden. Og Manchester United, hvis de nye medejere af klubben, INEOS, også ejer den franske klub Nice.

Men fredag kunne UEFA’s kontrolorgan Club Financial Control Body fjerne nogle af svedperlerne på panden hos de to klubber.

De har fået syn for, at der er sket ‘øjensynlige ændringer’ i både Nice og Girona.

Ændringer som sætter ‘betydelige restriktioner’ på ejernes mulighed for at have indflydelse på beslutninger. Det skriver BBC.

Men det er ikke kun positive nyheder. For UEFA skriver også i deres pressemeddelelse fredag, at klubberne ikke må købe spillere af deres søsterklubber fra juli i år til september 2025.

Og det er en stopklods for en af Uniteds store transferhåb. De Røde Djævle havde angiveligt håbet, at de kunne købe Jean-Clair Todibo i Nice denne sommer. Men det kan de altså ikke få lov til nu.

Den spanske klub Girona har meget overraskende kvalificeret sig til Champions League sammen med – naturligvis – Manchester City. Manchester United og Nice skal spille Europa League.

Ny Manchester United-ejer – hvem er Sir Jim Ratcliffe?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P