Æresdivisionen

Nu falder hammeren: Hollandsk klub frataget licens

Det hollandske fodboldforbund har netop bekræftet, at de suveræne Eredivisie-nedrykkere fra Vitesse har fået frataget sin licens.

Foto: Christophe Simon/AFP/Ritzau Scanpix
Denne historie udkom først på campo.dk

Nu er det officielt – Vitesse får frataget sin professionelle fodboldlicens.

Det har det hollandske fodboldforbund bekræftet på sin hjemmeside tirsdag.

Forbundet skriver, at klubben ikke har overholdt den deadline, der var blevet sat for præsentation af dækkende dokumentation for klubbens regnskab.

Fratagelsen af licensen træder i kraft den 9. juli, hvor det ikke længere vil være muligt for klubben at skrive kontrakt med spillere.

Derudover betyder det også, at klubben ikke kommer til at kunne deltage i den næstbedste hollandske række, som klubben er rykket ned i, uden licensen.

Dog er det ikke endegyldigt ovre endnu, da klubben har valgt at appellere beslutningen, da der er ved at falde en aftale på plads med en ny kreditor.

Flere investorer har nemlig trukket sin opbakning til klubben tilbage, da gælden til klubbens ejer, Cole Parry, har været for stor.

Klubbens direktør har også udtalt sig om den afgørende situation i Vitesse.

– Det var forventet, at der ville blive truffet sådan en beslutning. Vi var trods alt ikke i stand til at levere de nødvendige oplysninger til tiden. Som vi også har meddelt KNVB [det hollandske fodboldforbund, red.], vil vi straks indgive en appel.

– I betragtning af udviklingen i de seneste dage – med henvisning til aftalen med Cole Parry – går vi til denne proces med selvtillid. Vi giver ikke op i klubbens interesse, det er bestemt ikke et overstået kapitel, lyder det fra Edwin Reijntjes.

Den nye kreditor, som er på vej ind i klubben, er Guus Franke, som ejer et privat aktieselskab – der er dog et benspænd.

Den schweiziske rigmand kan nemlig først overtage ejerskabet af klubben, når gældsomlægningen er afsluttet på betingelse af det hollandske fodboldforbunds godkendelse og en tildeling af licens.

– Som jeg før har sagt, så er det vigtigste skridt at få styr på fremtiden. I Guus Franke har vi en fantastisk Gelderland-iværksætter, som har sympati for klubben, og som vil være med til at gøre bod på fortiden. Det er selvfølgelig en forsigtig glæde.

– Vores appelproces starter i dag, og vi skal have licensudvalgets godkendelse af opfølgningen. Vi vil give de nødvendige oplysninger til dette i de kommende dage. Forhåbentlig får vi gode nyheder fra licens- og appeludvalget inden for et par uger, så vi helt sikkert kan fortsætte.

Udfaldet af appellen forventes at stå klart om to uger, og hvis udfaldet ikke går Vitesses vej, så kan sagen tages i retten.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P